Ask / Submit
30

Bug: Ambience visible when viewing full screen pictures [released]

asked 2014-01-04 19:45:22 +0300

late88 gravatar image

updated 2018-06-13 18:51:54 +0300

nthn gravatar image

User defined wallpaper/ambience is annoyingly visible on the edges of the screen when viewing full screen pictures from gallery or straight from the camera app. Edit: If you look carefully, there is about 1 millimetre wide stripe on the edge of the screen.

Edit: still present in 1.1.0.39.
Edit2: still present in 1.1.1.26.
Edit3: still present in 1.1.2.15
Edit4: still present in 1.1.4.29
Edit5: still present in 1.1.6.27
Edit6: still present in 1.1.7.27

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "released in a software update" by nthn
close date 2018-06-14 11:08:25.172557

Comments

2

Only noticed this thanks to late88's post by testing it with strongly red Ambiance. On my screen this is visible only on one edge of the screen (the side with power and volume controls). Not even 1mm in thinkness, maybe half on that. Still its clearly there and annoying now that I've noticed it.

Rauha ( 2014-01-05 03:11:28 +0300 )edit
5

Also when browsing through full screen pictures, they are faded for a moment so the wallpaper is seen through (can be annoying). I think there should be an option for black background in Gallery app. For example when watching 4:3 videos I'd like to see black borders, not parts of the wallpaper.

hana ( 2014-01-05 03:39:20 +0300 )edit

It seems the picture is just not well centered. It is 2-3 pixels moved to left.

On the right side there's the stripe of the ambiance background. If you try to move the picture to the right, you will notice there was a stripe of the picture with the same width hidden on the left side.

strnous ( 2014-01-05 12:01:07 +0300 )edit

I have this same issue, but for me there's this 2-3px gap on the top and bottom of the screen.

raketti ( 2015-02-19 22:33:30 +0300 )edit

i have not this issue (sfos 1.1.4.29)

cemoi71 ( 2015-06-03 19:30:11 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
2

answered 2015-09-09 18:06:45 +0300

late88 gravatar image

This seems to be fixed in 1.1.9.28! Great!

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Not in landscape mode, it seems!

nthn ( 2015-09-09 19:57:22 +0300 )edit

I tested it with 100% brightness, strong red ambience with high contrast difference in the pictures and I still wasn't able to see the ambience at all. Both portrait and landscape. If you disagree, please provide a screenshot so I can open this issue again.

late88 ( 2015-09-09 20:37:08 +0300 )edit

Here you go, the ambience is visible at the right. https://metacrane.com/f/n/53835/20150909221748.png

The link only work for 56 hours, you can rehost it somewhere else if you want to though.

nthn ( 2015-09-09 23:19:56 +0300 )edit
-1

answered 2018-06-13 18:51:38 +0300

nthn gravatar image

updated 2018-06-14 11:07:57 +0300

Huge bump, surprise surprise, this issue is back in Sailfish 2.2.0.29! Pictures are, yet again, not aligned correctly with the screen.

Edit: Nevermind, my issue is a different one. This one has been fixed.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

can you provide a new screenshot? I can't see this behavior no matter which size of picture or how I orient the phone.

Mohjive ( 2018-06-13 19:30:13 +0300 )edit

I'll try to get a good screenshot tomorrow. This is on a Jolla 1, by the way. It's possible the issue is not present on other devices (or just not visible due to the much higher resolution).

nthn ( 2018-06-14 00:56:28 +0300 )edit

Oh, I misremembered this issue and didn't properly reread it. It's actually not the ambience that's showing through, but the border of the next picture. I should probably open a new issue for that, although it may actually never have been fixed in the first place.

nthn ( 2018-06-14 00:58:59 +0300 )edit

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-01-04 19:45:22 +0300

Seen: 752 times

Last updated: Jun 14