Ask / Submit
5

[bug] Alarms not alarming [>1.1.9.18]

Tracked by Jolla (In release)

asked 2015-10-09 13:38:14 +0300

evo3de gravatar image

updated 2015-11-18 10:40:18 +0300

raketti gravatar image

Today only 3 of 8 Alarms are alarming.

Edit: Alarms did not occured at all and are not showen at notification as missed, the other 3 was showen and also ringing. - Could it related to a nearby full Btrfs? ( Allocation 99%)

edit retag flag offensive close delete

Comments

2

This is alarming!

Never experienced it, though.

Yo ( 2015-10-10 13:44:09 +0300 )edit

I see what you did there. :)

raketti ( 2015-10-22 12:31:45 +0300 )edit
1

My alarms didn't ring at all this morning...

imunar ( 2015-10-26 07:13:00 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
4

answered 2015-10-29 12:09:10 +0300

spiiroin gravatar image

We found one glitch that might play a role here: Depending on process scheduling after rtc wakeup, the system might lose track of the fact that the wakeup occurred due to an imminent alarm -> the device falls back to suspend before alarm ui has a chance to start up -> the alarm gets delayed / missed altogether. I'm working on a fix for this.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Cool, cool. Thanks for the update - this seems to be a rather random occurring bug - because I've had no trouble with the alarms since, but if the alarm can be made more robust, then that's definitely better.

raketti ( 2015-10-29 12:20:00 +0300 )edit

Thanks @spiiroin great to here, that this bug is in progress

evo3de ( 2015-10-29 13:44:38 +0300 )edit

@spiiroin, is the bug related to this one?

lakutalo ( 2015-10-29 14:03:23 +0300 )edit

@lakutalo: Should be no relation. Here: Alarms that do not show up at all. There: Alarm itself did work, but (assumed) hw reboot after dismissing alarm causes booting up to ui.

spiiroin ( 2015-10-29 15:22:29 +0300 )edit

This also happened to me, even though my phone was charging and i have activated the "stay on while charging" option. So, no wakeup :P

The alarm went off later when i turned the phone off though. so that works :D

It has been on for 5 days since the update. Also i had changed my ringtone twice during that time.

mlatu ( 2015-11-09 16:25:58 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
5 followers

Stats

Asked: 2015-10-09 13:38:14 +0300

Seen: 442 times

Last updated: Oct 29 '15