Ask / Submit
17

Loud click on headphones during audio/video playback

asked 2014-01-07 12:06:33 +0300

mcfrisk gravatar image

updated 2014-11-18 18:24:31 +0300

Sometimes when starting media player or video playback in gallery, I hear a loud click on headphones. It's not always reproducing so maybe it's related to some specific power saving scenario. The click is almost painfully loud. Used cheap Sony in-ear plugs with jolla SW 1.0.2.5.

I hope this is solvable with SW updates.

Still reproducing with 1.0.8.21 SW and various head phones and ear plugs.

edit retag flag offensive close delete

Comments

1

Found a way to reproduce: listen to music, receive new email, and the new email notification (which is too loud as well) produces a loud click in the end before switching back to music. Music playing itself doesn't produce the clicks/pops.

mcfrisk ( 2014-01-07 13:37:30 +0300 )edit

Also happens with music player when a file fails to play. I have some mp3/ogg/wav files on SD card which jolla is refusing to play and stays at 0:00 forever. When I click to next song the loud pop appears on headphones.

mcfrisk ( 2014-01-20 16:30:01 +0300 )edit

Bug still here with 1.0.3.8. Loud clicks come once in a while. For example when email notification clicks in during music playback. IMO it's too loud to be legal and safe.

mcfrisk ( 2014-02-24 14:58:36 +0300 )edit

You are not alone, I have these exact clicks from pull menus. It hurts my ears and is annoying. Please Jolla fix this.

DarkWhite ( 2014-03-15 11:16:17 +0300 )edit

Also when battery level is low (<10%) while listening music, the battery low notification sounds cause nasty clicks. You can't actually hear the short notification sound itself because these ear hurting clicks before and after notification sound. There could be some sort of fade in and fade out for the system sounds during audio/video playback to prevent unwanted cliks and distortions.

Jolla095 ( 2014-06-03 20:02:36 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-03-09 12:22:30 +0300

mcfrisk gravatar image

Heard unofficially from a sailor that this is a HW bug and can not be worked around in SW.

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-01-07 12:06:33 +0300

Seen: 444 times

Last updated: Mar 09 '15