We have moved to a new Sailfish OS Forum. Please start new discussions there.
6

Server errors at Harbour [answered]

asked 2016-02-14 16:43:57 +0300

updated 2016-02-14 16:46:22 +0300

Hi,

I tried to update my app, but I am experiencing HTTP 504 and 500 internal server errors when trying to upload store page image or binaries. See the screenshot below.

Is there something wrong at my end (yeah, you never know) or are you (other devs/sailors) experiencing this too? Should I contact the Harbour master as adviced by the broken error message?

Screenshot

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by jollailija
close date 2016-02-18 07:18:57.633205

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
2

answered 2016-02-15 15:18:23 +0300

Keto gravatar image

This is a duplicate of https://together.jolla.com/question/55783/cannot-upload-new-app-to-harbour/

edit flag offensive delete publish link more

Comments

But what about the image?

jollailija ( 2016-02-15 17:53:22 +0300 )edit

Not completely sure what has gone wrong with the image upload, but the problem is pretty much the same as with binary upload, that it does not show the proper error message. The images have some resolution requirements, so it might be that the uploaded image does not match those.

Keto ( 2016-02-16 09:48:53 +0300 )edit

@Keto Okay, I'll try uploading the image again today. It should fill the requirements, since I always crop the pictures with Gimp before upload. I also tried both supported file formats.

jollailija ( 2016-02-16 11:33:11 +0300 )edit

The image upload worked! I haven't been able to test the binary yet, my QtCreator devided to forget all my kits and I can't build a package (I made some changes since the last one)

jollailija ( 2016-02-17 17:07:48 +0300 )edit

Okay, got this error message:

ERROR [/usr/share/icons/hicolor/256x256/apps/harbour-junatnet.png] Installation not allowed in this location
ERROR [/usr/share/icons/hicolor/128x128/apps/harbour-junatnet.png] Installation not allowed in this location
ERROR [/usr/share/icons/hicolor/108x108/apps/harbour-junatnet.png] Installation not allowed in this location
FAILED

What? Those locations used to be allowed. Where do the good resolution images go now? Lemme check FAQ

jollailija ( 2016-02-17 17:37:14 +0300 )edit
2

answered 2016-02-15 15:46:49 +0300

Louis gravatar image

updated 2016-02-15 15:47:11 +0300

According to a Jolla emplyee it's a seperate issue:

We had some problems with the server instance earlier, so it was showing blank page or refusing to sign in. But that should be fixed now.

The server error in the TJC post is separate issue, related to handling unsupported dependencies in the uploaded RPM. And unfortunately we have not had resources to fix it yet. If your RPM passes the RPM validator in the SDK, it should not show that server error on upload.

So if you RPM package passes the RPM validator in the SDK you shouldn't see this error.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

But what about the image?

jollailija ( 2016-02-15 17:53:36 +0300 )edit

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2016-02-14 16:43:57 +0300

Seen: 519 times

Last updated: Feb 15 '16