Ask / Submit
4

Ambiente do not show

asked 2016-07-12 21:32:16 +0200

hullabaluh gravatar image

updated 2016-10-05 22:24:19 +0200

carmenfdezb gravatar image

Hi everybody,

I recently had a problem with my FS running full. I first tried to do a factory reset before I found the posts about btrfs balance which did not work. After having run btrfs balance and having deleted some files, everything works fine again except the ambiente: they have disappeared from the UI. However, they are still in /usr/share/ambience.

Also when I attach another TOH, the phone wants me to install the ambiente and then the installation never ends (and has no outcome).

Is there a way to recreate the ambiente registry? Or has there to be somthing else? Thanks a lot and kind regards, Aurel

edit retag flag offensive close delete

Comments

do you talk about jolla ambiences or self created? cause selfcreated do disappear when the picture they are based on disappears. it is sufficient to rename or delete the picture and the ambience gets lost from UI

pawel ( 2016-07-13 22:39:45 +0200 )edit

@hullabaluh - I had similar problems, for me, simply typing this into terminal got my ambience working again; systemctl --user restart ambienced.service - occasionally, I still have to use the same command for a newly installed Jolla ambience that isn't showing in the pulley menu.

@pawel, I believe the OP is referring to Jolla ambience, as indicated by him stating that the ambience still exist in usr/share/ambience (user ambience stored in obscure file in /home/nemo/*).

Edz ( 2016-07-14 14:12:00 +0200 )edit

@pawel, yes, I talk about the jolla ambiences. @Markkyboy, thanks for your idea but the ambiences (well, none, not only the ones from jolla) still do not show up. I already tried to uninstall and reinstall ambienced. I've got no error but it still does not work :-/

hullabaluh ( 2016-07-14 14:28:27 +0200 )edit

I have the same problem when I attach TOH. I have installed 2.0.2.51 Aurajoki. I tried @Markkyboy solution but doesn't work for me :(

carmenfdezb ( 2016-08-31 21:19:24 +0200 )edit

Could it be a permissions problem or a missing package?

SeñorMaligno ( 2016-09-02 10:20:59 +0200 )edit

3 Answers

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2016-09-02 09:54:57 +0200

carmenfdezb gravatar image

updated 2016-10-05 22:17:05 +0200

I think that it's a bug. Can anyone confirm this? What version is installed in your phone?

Edit: I can confirm that this issue isn't fixed in 2.0.4.13 :(

edit flag offensive delete publish link more
1

answered 2018-03-18 06:24:19 +0200

DarkTuring gravatar image

Cant change or see ambiences in 2.1.4.14

image description

I tried ambience service restart no luck.

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2016-09-02 14:12:54 +0200

hullabaluh gravatar image

Hello everybody Seeing new comments arrive reminded me to post what happened in my case: some weeks later Jolla (pre)released a new firmware version. The update there solved my problems and I could install again the ambiences.

Meanwhile I got another jolla phone and resetted the old one to give it to my daughter. So I cannot perform any tests anymore.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Which version is installed in your phone? In my case, 2.0.2.51

carmenfdezb ( 2016-09-02 15:04:21 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2016-07-12 21:32:16 +0200

Seen: 403 times

Last updated: Mar 18 '18