Ask / Submit
5

IBM Notes support

asked 2013-12-25 18:32:38 +0300

frnz gravatar image

updated 2013-12-26 03:14:37 +0300

Nux gravatar image

There are still corporate e-mail users (like myself) that are using IBM (Lotus) Notes. The Android app Lotus Traveller can be installed as apk to Jolla phone but it crashes every time it's been started so the use as a corporate tool is zero for users like myself.

Not sure why/how but iPhone seems to work perfectly with Notes when one creates an exchange account into it. Could same functionality be implemented to Sailfish as well or found why Android's Notes Traveller app crashes every time.

edit retag flag offensive close delete

Comments

Btw, which version of the android app are you using?

Swl ( 2013-12-25 18:40:33 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2013-12-25 18:39:47 +0300

Swl gravatar image

updated 2013-12-25 18:44:34 +0300

This should be doable when provisioning is enable in the active sync solution. After that its up to IBM to officially support it, but like on the N9 (unsupported but working) it should be doable the same way as on WP/iOS (native active sync). However, it will be up to your admins to say yes to it before an official solution comes from IBM. I am very interrested in this, and will play around with it as soon as there is an update to the active sync implementation.

But to clarify, when the active sync solution from Jolla is complete, it should work with IBM Traveler as well. But basicakly without support from both IBM and Jolla.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

After upgrading to Sailfish 1.0.3.8 the Active Sync has begun working towards my office Notes server. I´m using mail&calender sync ie like I used it on the N9.

BosseBula ( 2014-02-01 11:18:52 +0300 )edit

It is now also working for my office lotus notes account...great :)

toebaer ( 2014-02-01 14:34:09 +0300 )edit

Hi Sadly I can not make it work with 1.0.3.8. My corporate email requires both device wipe and password set. So I assume its the device wipe that is causing the problem. Can anyone else verify?

mchoy ( 2014-02-01 22:49:39 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
4 followers

Stats

Asked: 2013-12-25 18:32:38 +0300

Seen: 305 times

Last updated: Dec 25 '13