Strange browser address bar

asked 2016-10-24 17:17:01 +0300

pichlo gravatar image

updated 2016-10-24 17:21:17 +0300

After an uodate to 2.0.2, I noticed that on the first start of tbe browser, the address bar shows a URL that does not match the URL of the page being loaded.

See e.g. this screenshot:

The URL says kidstart.co.uk, a page I visited days ago, but the page being loaded is from talk.naemo.org.

It is 100% reproducible. Every new start of Browser loads the last page I was visiting before closing, usually TMO, but the address bar always shows kidstart.co.uk. The first browse anywhere else, whether by following a lunk or manually typing a URL, brings the address bar back into sync.

Anyone else noticed that? Any idea of a remedy?

edit retag flag offensive close delete

Comments

2.0.3, really?

coderus ( 2016-10-24 17:19:28 +0300 )edit

@coderus, well spotted. Give yourself a gold star. 2.0.2, i.e. it is not new in 2.0.4.

pichlo ( 2016-10-24 17:22:52 +0300 )edit

I see the sem every now and then on 2.04. I wasn't sure of how to reproduce it, though.

ossi1967 ( 2016-10-24 18:36:35 +0300 )edit
1

So this only happens with one open browser tap?

I never noticed such a behaviour but I am also using >10 browser tabs.


Edit:

Ok just tested and I am able to reproduce this on 2.0.4.14 just by switching between many tabs (and closing some of them): Sometimes the status bar will show a different page and if I close and reopen the browser this shown page will be loaded and I am able to switch to the original page (of the selected tab) by using the 'back' button of the browser status bar.

I don't see there any pattern which site is wrongly loaded into the status bar though.

Alex ( 2016-10-24 19:36:46 +0300 )edit

I also noticed that when opening a second tab. Not consistently though and as @Alex says, I have not yet figured out the pattern.

pichlo ( 2016-10-24 20:13:52 +0300 )edit