Ask / Submit
4

Camera stream not refreshing while in app 2.1.0.9

asked 2017-02-13 19:33:16 +0300

MoritzJT gravatar image

updated 2017-02-17 15:24:29 +0300

Since I updated my Jolla C to EA release 2.1.0.9, the camera does no longer work properly. It shows the first frame grabbed when started or pulled from background but doesn't show the stream and the shutter release button is greyed out.

I have not installed any other libraries knowingly that should interfere here but am not sure if that's the issue anyway.

NOTICE: Env value ignored HYBRIS_LD_LIBRARY_PATH=/usr/libexec/droid-hybris/system/lib:/vendor/lib:/system/lib 
,---
| SailfishOS 2.1.0.9 (Iijoki) (armv7hl)
'---
[nemo@Sailfish ~]$ jolla-camera
[D] unknown:0 - Using Wayland-EGL
[W] unknown:7 - file:///usr/share/jolla-camera/pages/settings/ExposureMenu.qml:7:12: Unable to assign a function to a property of any type other than var.
[W] unknown:0 - CameraBin error: "failed to negotiate caps"
[W] unknown:0 - CameraBin error: "The stream is in the wrong format."
[W] unknown:0 - CameraBin error: "failed to negotiate caps"
[W] unknown:0 - CameraBin error: "The stream is in the wrong format."
[W] unknown:0 - CameraBin error: "failed to negotiate caps"
[W] unknown:0 - CameraBin error: "The stream is in the wrong format."

(jolla-camera:7700): GStreamer-CRITICAL **: gst_caps_is_equal: assertion 'GST_IS_CAPS (caps1)' failed
[W] unknown:0 - CameraBin error: "Could not initialize supporting library."
[W] unknown:0 - CameraBin error: "Could not initialize supporting library."
[W] unknown:0 - CameraBin error: "Could not initialize supporting library."

(jolla-camera:7700): GStreamer-CRITICAL **:
Trying to dispose element video-encodebin, but it is in READY (locked) instead of the NULL state.
You need to explicitly set elements to the NULL state before
dropping the final reference, to allow them to clean up.
This problem may also be caused by a refcounting bug in the
application or some element.

[W] unknown:0 - "There are still \"1\" items in the process of being created at engine destruction."
[nemo@Sailfish ~]$
edit retag flag offensive close delete

Comments

Same here.

[nemo@Sailfish ~]$ jolla-camera [D] unknown:0 - Using Wayland-EGL [W] unknown:0 - CameraBin error: "failed to negotiate caps" [W] unknown:0 - CameraBin error: "The stream is in the wrong format."

(jolla-camera:29551): Tracker-WARNING **: Locale '0' is not set, defaulting to C locale [W] unknown:0 - CameraBin error: "failed to negotiate caps" [W] unknown:0 - CameraBin error: "The stream is in the wrong format."

jayki ( 2017-03-02 17:46:44 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2017-10-11 18:25:05 +0300

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2017-10-11 18:25:05 +0300

MoritzJT gravatar image

After quite some time I figured out that mounting the SWAP partition of my SDCard via Situations App and an autossh command was causing this. I have no idea what goes wrong at which point but if I let the phone boot up and do it manually through terminal after a minute uptime. This problem does not occur. However if I let situations handle it on startup, things go wrong. Camera works fine after I removed that action from situations.

Maybe it will help you too @jayki

edit flag offensive delete publish link more

Comments

In my case, trace is

[D] unknown:0 - Using Wayland-EGL
[W] unknown:0 - CameraBin error: "Could not initialize supporting library."
Joice ( 2017-10-16 18:44:05 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
3 followers

Stats

Asked: 2017-02-13 19:33:16 +0300

Seen: 207 times

Last updated: Oct 11