Ask / Submit
2

[Bug] [2.1.0.11] Browser crashes randomly in 2.1.0.11/lijoki

asked 2017-04-20 15:55:49 +0300

updated 2017-04-22 12:50:13 +0300

Since the 2.1.0.11 update, the Sailfish default browser crashes randomly when opening/loading web pages. It seems that loading any data from internet causes the random closes.

There is no especific patterns. Browser just crashes sometimes when opening, sometimes when loading web pages.

Is there any solution?

edit retag flag offensive close delete

Comments

SFOS browsers from 2.0 on (including 2.1) seem to trigger the kernel OOM killer much more often than previous versions. (I assume the browser is stopped that way.) Curiously, I cannot restart the browser just after such an event. I have to wait about half a minute to restart the browser; starting it without waiting a while just does not succeed. I have no idea how to find out what actually happens in these cases, but I'd be glad to help.

Maus ( 2017-04-21 19:01:29 +0300 )edit

Could be memory related. I've had segfaults - see https://together.jolla.com/question/157006/browser-segfault-on-theguardiancom/ but not since that. Blank screens, freezes, flashing coloured stripes, but not crashes. But I don't run Android stuff, and rarely have > 2 apps open.

DaveRo ( 2017-04-22 10:33:49 +0300 )edit

I don't know in any way what's the real problem with the estrange working of the Sailfish web browser. I'm actually using both Jolla 1 and OPO Sailfish port and in 2 cases the web browser presents this problem.

ferlanero ( 2017-04-25 16:56:12 +0300 )edit

It happens with me when I first opens a link/the browser it exits 2-3-4 times and then behaves normally, it happens with no other programs open and with android support on...

emva ( 2017-05-08 23:51:01 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2017-04-21 08:46:05 +0300

silta gravatar image

Maybe you find your solution here https://together.jolla.com/question/160219/browser-crash-when-using-4g-in-21011lijoki/

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I already have tryed that solution but sadly it isn't the way to solve this bug :(

ferlanero ( 2017-04-21 12:41:56 +0300 )edit
0

answered 2017-04-21 20:59:20 +0300

wickedsp1d3r gravatar image

This has to be related to specific hidden preferences. I use custom user.js file and crashes occur from time to time, especially at browser startup.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

COuld you be more specific, please? What are you setting in your custom user.js?

ferlanero ( 2017-04-22 12:48:18 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2017-04-20 15:55:49 +0300

Seen: 430 times

Last updated: Apr 22

Related questions