Ask / Submit
2

[Xperia X] CardDAV is not working [closed]

asked 2017-10-13 02:21:37 +0300

chris_bavaria gravatar image

updated 2017-10-13 10:53:30 +0300

After creating a CardDAV account, there no data comes to the phone. Same settings with Jolla C works fine.

Has anybody the same problem?

edit retag flag offensive close delete

Comments

2

It's working just fine for me with my owncloud server.

welf ( 2017-10-13 04:04:40 +0300 )edit
1

Works for me with Nextcloud too.

Manatus ( 2017-10-13 08:43:44 +0300 )edit
1

assuming we tlk about contacts... works with ocloud for me

without the optional path in account

pawel ( 2017-10-13 09:01:11 +0300 )edit

well i have the same problem. xperia x + nextcloud 11.0.5 (nextcloud box). setup like this on client side: server path: https://[server address]/remote.php/dav/ the rest is blanc. only carddav active, not caldav. tested both with another server address (simply server address, which works for calendars) and with the "ignore ssl errors" option ticked/unticked. edit: tried again with a new carddav account on nextcloud. that worked. so my guess is that maybe irregularities on specific contacts could be the culprit? anyhow the same account works well on android with davdroid.

edgar ( 2017-11-18 15:27:37 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2017-10-13 07:49:35 +0300

Moo-Crumpus gravatar image

no, it is fine for me.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Thank you!

chris_bavaria ( 2017-10-13 10:55:00 +0300 )edit

I solved it in owncloud with a new user to the existing adressbook. Now its fine :-))

chris_bavaria ( 2017-10-13 16:07:32 +0300 )edit

Eh, is that an answer? no, it is fine for me

Tanghus ( 2018-02-20 18:46:37 +0300 )edit
0

answered 2017-10-16 21:17:56 +0300

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2017-10-16 21:17:56 +0300

_sven gravatar image

Could you explain please what exactly you enter in "Server" and "Path (optional)"? I'm using nextcloud on my local nas. I tried in the Server mask "https://<ip my="" nas="" of="">" and "/nextcloud/remote.php/dav/addressbooks/users/<username>/<addressbookname>/" But can't connect. CalDav works well. Any Hint? </addressbookname></username></ip>

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

I'm running nextcloud 12 on my Server and I put

https://my.cloudserver.xyz/remote.php/dav/

in the Server field and nothing in the paths for Card-/CalDAV and SFOS detected everything correctly.

seiichiro0185 ( 2017-10-21 10:24:33 +0300 )edit

I'm running nextcloud 12 on my Server and I put https://SERVERSIP/nextcloud/remote.php/dav in the Server field and nothing in the paths.

Thanks seiichiro0185 !

bertie ( 2017-11-12 20:54:07 +0300 )edit

I did as @seiichiro0185 suggested, and all I get is (some) birthday events...

I'm using NextCloud 12.0.3

Tanghus ( 2018-02-20 18:51:32 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
5 followers

Stats

Asked: 2017-10-13 02:21:37 +0300

Seen: 317 times

Last updated: Oct 16 '17