Battery Measurement & charge action is strange

asked 2018-02-05 23:39:12 +0200

FromKorea gravatar image

updated 2018-02-12 06:37:33 +0200

Model : Intex Aquafish OS:kymijoki 2.1.3.7

  1. About Battery Measurement, It is deep bug. i think.

    • Sometimes BatteryLevel display 50% and return right level. I think it display cached data or init level.
    • BatteryLevel measurement is not exact, i think. The degree of down level is too fast from 100% -> 78% However, 78% level remain long time (Condition: suspended mode. disconnect mobile, Only wifi connected) ** I can't see no more this symptom. I did not action anything. It fixed naturally.*
  2. About Charge Action

    • it is not clear for me. But, After latest update, charging action is strange.
    • In case of display ON state, After Inserting USB Connect, it display often fail message. (Before version, this symptom never did) I try to changing cable and charger. but, The issue is same. Only I know, When i use charger current is very high (5V 5A), It's symptom is nothing. ( I use original Intex charger as accessary )
    • sometimes, When Charge level 100% is, message on top display show often.

      It do like as usb power connection repeat connection and disconnection.

I replace text to photo image. image description

image description

edit retag flag offensive close delete

Comments

To investigate your first issue, try some app that monitors battery level over time (e.g. Battery Log or SysMon). When looking at the graph, you get a better idea how fast your battery depletes. SysMon even shows CPU and network activity which is related to power consumption.

To be honest, I have no idea about your second issue. I'm not even sure I understand the text.

ziellos ( 2018-02-06 09:23:42 +0200 )edit

Dear, Sorry! my english skill.

FromKorea ( 2018-02-06 09:40:27 +0200 )edit

I also think that there is a bug, like there was in older cynagenmods, my phone had 78 % and i wanted to charge it further, so i plugged it in through USB in the car to charge it until 100%, i later unplugged my phone but didn't had a look at it, but at some point, it got really hot, so i took it out of my pocket, and had just 51% of battery left, even that i didn't use the phone at all, just in standby. So wether after 99%, the battery discharges, like an old bug i was explaining, or somkind of process in the phone gets the phone burning battery time. Someone should have a look into that matter. Sailfish OS is meant as a battery saving OS, and if this then burns the batteries, that would be contraproductive...

Firefox84 ( 2018-02-12 10:45:32 +0200 )edit