Browser does not start after update to 2.2.0.29 on tablet

asked 2018-06-02 17:19:06 +0200

mke gravatar image

updated 2018-06-02 17:22:42 +0200

After updating to Sailfish OS version 2.2.0.29 the standard browser does not start anymore. The tile shows for a few seconds but then disappears.

edit retag flag offensive close delete

Comments

1

Did you try to start sailfish-browser from terminal and see what it outputs?

abc123 ( 2018-06-02 18:00:43 +0200 )edit
1

Thanks for the tip! I have tried now, output is:libxul.so is not found... It looks a little bit that my installation is corrupted.

mke ( 2018-06-02 18:27:54 +0200 )edit
1

I have now removed the sailfish-browser package with pkcon and tried to reinstall it. Reinstallation failed due to missing package sailfish-browser-settings on jolla server for i486 :-(

Fatal error: File './non-oss/i486/sailfish-browser-settings-1.16.3-10.3.1.jolla.i486.rpm' not found on medium 'https://releases.jolla.com/releases/2.2.0.29/jolla/i486/'

mke ( 2018-06-02 18:48:22 +0200 )edit
1

Try pkcon refresh and then install again.

Ingvix ( 2018-06-02 21:01:56 +0200 )edit

Thanks Ingvix. Your comment helped so that I could reinstall sailfish-browser and sailfish-browser-settings. Anyhow, the browser still crashes with:

[nemo@Sailfish ~]$ sailfish-browser [D] unknown:0 - Using Wayland-EGL greHome from GRE_HOME:/usr/bin libxul.so is not found, in /usr/bin/libxul.so XPCOMGlueLoad error for file /usr/lib/xulrunner-qt5-38.8.0/libxul.so: /usr/lib/libhunspell-1.6.so.0: file too short Could not start XPCOM glue:/usr/lib/xulrunner-qt5-38.8.0/libxul.so. Segmentation fault

mke ( 2018-06-04 21:15:46 +0200 )edit