SIM card abroad - Sony Xperia X - SFOS 2.2.0.29

asked 2018-07-07 12:49:13 +0300

MaTi gravatar image

Hi. Hope this post is not duplicate, but I didn´t find one which was really maching. I´m from Germany, using an O2 / Telefonica -SIM (original contract with Base). - I went abroad many times in the past with no phone issues. - But when I went to the UK (England) last week end, I experienced that no SIM card was detected when I switched my mobile on after landing. - When I took the SIM out, the message changed, therefore... I expect the reason to be related to SFOS. - BTW... It did not "just" need some hours till it worked, it didn´t work for the entire 4 days. - No chance. This brought me into a very bad position as I could not be reached from the people I wanted to meet with etc. pp. However... - Has someone experienced something similar? - And: Is there a workaround for this?

I´m going to Scandinavia in a couple of weeks, but will have changed my provider by then, probably to D2. - Therefore it´s even more important for me to know: Has anybody experienced similar issues with O2/UK as described above, or even with Vodafone (D2) / Norway / Sweden... so far?

Thanks a lot for your support.

edit retag flag offensive close delete

Comments

When you say the SIM was 'not detected' do you mean that O2 UK didn't give you a service - e.g. it couldn't get approval from the issuer? I don't understand why you think it is an SFOS problem, as opposed, say, to an IT fault - or a comnercial/roaming problem.

DaveRo ( 2018-07-07 14:18:12 +0300 )edit

Thanks, DaveRo. - The reason why I think it might maybe be an IT-fault is that others had no issue receiving the service. - And: I had no issues before, and the message on the phone changed to a different one when I removed the sim-card. - Plus: I was in contact with O2 to ask them to check "my parameters" and everything seemed to be OK. Also... The service I booked and use for years now... is usable worldwide. --- Unfortunately I didn´t have the chance to put my SIM in another phone to see if it was working. -- As noone reported similar issues here, this might have been an individual case. - Which will make me hope that it`s not an issue with SFOS and will disappear when I change the provider. --- Many thanks once again for your comment.

MaTi ( 2018-07-09 12:07:07 +0300 )edit