Ask / Submit
2

[Bug] Display does not turn on at message or call [answered]

asked 2019-02-08 13:02:54 +0300

Kim gravatar image

Whenever I receive a message or a call, the relevant sounds are played, but the display does not turn on.

If I press the power button shortly after having received a message, the display often shuts off again, as if it had been showing the message preview.

I haven't seen this behaviour on Xperia X with Sailfish 3.0.1.11, but it is very consequent on XA2 with Sailfish 3.0.1.14.

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by Yo
close date 2019-02-09 17:03:27.335684

Comments

1

I'm experiencing this too. Quick search shows this might be related with well-known proximity sensor bug although I'm not fully sure this is the same issue.

ElderOrb ( 2019-02-08 13:07:33 +0300 )edit

Had that happening to me as well. Couldn't force it to happen when i tried to reproduce that though.

TheSeer ( 2019-02-09 15:38:18 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-02-09 16:23:35 +0300

Yo gravatar image

Hi there!

The polite answer: This is a known bug.

The impolite: RTFM :D

It's caused by some problems with the proximity sensor on XA2, as stated in the release notes. See this topic for more info.

Yo

edit flag offensive delete publish link more

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2019-02-08 13:02:54 +0300

Seen: 180 times

Last updated: Feb 09