Ask / Submit
2

Media Volume stopped working in Aquafish when updated from 3.0.1.11 -> 3.0.2.8

asked 2019-03-29 06:07:30 +0300

glv gravatar image

Hi,

Yesterday (28/03/19) i updated my intex aquafish from 3.0.1.11 -> 3.0.2.8 using @olf sfos_upgrade script and executed post-sfos_upgrade script as well. The update was smooth and not much manual work involved.

Then i noticed the volume from speaker is zero when playing media, not able to increase/decrease the sound using Volume hard keys ( no animation of volume on the screen ). No ringtone from top sound grill when receiving calls.

To my surprise, when receiving calls ( vibration still works ) i'm able to hear volume from bottom ( if put on speaker ) and top speaker grills.

PS: I read TJC for relatable issues and found none, so raised new question. Not inclined on downgrading/factory reset.

Thanks in advance.

edit retag flag offensive close delete

Comments

I have had audio issues on Intex AF 3.0.1.11. Sometimes I can't hear anything from ear speaker during phone calls. I have to switch to bottom speaker in order to hear anything. This I one of the issues which made me switch to XA2.

I have not upgraded my Aqua Fish to 3.0.2.8.

MRI-xa2 ( 2019-03-29 11:06:08 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-03-29 17:13:09 +0300

figgis-diggis gravatar image

Did you edit /etc/pulse/mainvolume-listening-time-notifier.conf? Or maybe you applied the volume warning patch?

The thing is, I had the same issue after removing "lineout,hs" from the modes list in that file (that's exactly what the volume warning patch does). After restoring the original file everything worked as normal.

BTW, setting timeout to 0 in the aforementioned file successfully disables the volume warning without any issues (as far as i can see)

edit flag offensive delete publish link more

Comments

  1. I haven't installed Volume Warning ( AFAIK ), i used to unapply patches when manually upgrading but this time i used script. When i realized this issue after upgrade, i had removed one patch ( Three finger gesture for increasing/decreasing volume, i believe it's by @Alina ).
  2. I haven't edited any configuration file. The only thing i tried was restarting pulseaudio service from sysctl.

Currently the configuration file reads as below:

timeout = 1200
role-list = x-maemo
mode-list = lineout,hs
glv ( 2019-03-30 05:58:04 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
3 followers

Stats

Asked: 2019-03-29 06:07:30 +0300

Seen: 107 times

Last updated: Mar 29