connman fails to start

asked 2019-04-11 14:54:07 +0300

tux-lee gravatar image

updated 2019-04-12 06:13:20 +0300

zagrimsan gravatar image

I don't have any kind of network connectivity (GSM, wireless) on my Xperia X F5121 (SFOS 3.0.1.11) I suspect connman being the reason:

Starting Connection Service..
Connection Manager version 1.32+git52
connman.service: Main process exited, code=exited, status=2/INVALIDARGUMENT
connman.service: Main process exited, code=exited, status=2/INVALIDARGUMENT
Failed to start Connection service.
connman.service: Unit entered failed state.
connman.service: Failed with result 'exit-code'.

Edit: Every time I tap "Turn on WLAN"

lipstick[2737]: [W] unknown:0 - Can't set: technology is NULL
edit retag flag offensive close delete

Comments

Could you please add some more information like: does it happen suddenly? Did you just flash SFOS? Did the issue start after updating SFOS? Thanks.

What about updating to the latest version?

dirksche ( 2019-04-11 21:03:34 +0300 )edit

No, I run this version for quite a while without any issues. My guess is that genwall broke some settings. I had this installed https://openrepos.net/content/halftux/genwall-0 played around with it, and run out of battery over night and phone shut down. After I started it, no network coverage, can't activate wireless, can't activate bluetooth, can't set it to airplane mode. Factory reset is the very last thing I want to do.

tux-lee ( 2019-04-11 21:44:36 +0300 )edit
1

@tux-lee that kind of information would be good to have in the question so that people don't need to skim through the comments to get all the relevant details.

zagrimsan ( 2019-04-12 06:12:28 +0300 )edit