Ask / Submit
0

Email fails to start after 3.0.2.8 update

asked 2019-04-20 10:08:51 +0300

reinouts gravatar image

After the update to 3.0.2.8 (Xperia X) I can no longer start the email app. Email notifications are still shown, but the app just dies after trying to launch it. How can I debug and solve this issue?

edit retag flag offensive close delete

Comments

Additional info: there's a process 'messageserve' that's continuously eating cpu and battery. Could be related?

reinouts ( 2019-04-20 11:36:51 +0300 )edit

You know you can edit your original question?, no need to add info as a comment. :)

Simply reinstalling the application may help you which you can do via Jolla Store or in terminal with devel-su pkcon remove jolla-email and to install; devel-su pkcon install jolla-email

Edz ( 2019-04-20 12:10:02 +0300 )edit

In relation to edz comment it could also be a failed/incomplete upgrade? Disable all openrepos repository and all the other must-do-before-upgrade stuff (call recorder, ofono...) and devel-su version --dup.

Something I would check. I cannot understand why Jolla removed the --verify

peterleinchen ( 2019-04-20 14:26:57 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2019-04-20 17:04:48 +0300

mastal gravatar image

You can check: https://together.jolla.com/question/42160/email-update-fails-and-messageserver5-goes-crazy/ to find how to debug probelms with mails.

In last few days I had problems where my jolla1 hangs and only possible option was remove battery. Also I found that one of my google accounts did not refresh any more. Using debug option from the above link helped me to figure out issue.

In my case remove and once again adding that problematic account solved issue and now phone did not hangs.

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2019-04-20 10:08:51 +0300

Seen: 152 times

Last updated: Apr 20