3.0.3.9 & 3.0.3.10 on Xperia XA2 Dual SIM: Android/AlienDalvik Freezing

Tracked by Jolla

asked 2019-06-03 04:05:12 +0300

balin gravatar image

updated 2019-06-04 22:31:02 +0300

I need the android subsystem for one thing: Open Whisper System's Signal.

On the current setup I cannot use it, as after every Android/AlienDalvik restart the app may be started and is usable for approx 30 sec before the android subsystem freezes. Can only render it responsive again by stopping/restarting the subsystem.

Is this a common issue? How do I fix it?

* EDIT * I recently updated to 3.0.3.10 and the problem persists.

edit retag flag offensive close delete

Comments

I can confirm this too on my XA2 and it has been around somewhere since 3.0.2.8 update. Not quite sure how is it going on with this issue. I've noticed that it occurs after a reboot when aliendalvik starts for the first time but yet still it's not every time.

Sakke ( 2019-06-03 05:34:29 +0300 )edit
3

Same here with XA2 Dual Sim model.

naketti ( 2019-06-03 06:58:42 +0300 )edit

OK. I interpret the reproduced observations as me encountering a general problem and will thus not reflash, but wait/hope for someone knowledgeable to chime in ...

balin ( 2019-06-03 15:00:50 +0300 )edit

@Sakke: Is your XA2 single or dual SIM?

balin ( 2019-06-03 16:42:23 +0300 )edit
1

I have a dual sim XA2 and noticed this yesterday. I have 3.0.3.10. It does not seem like this did not start on any specific update for me.

Thanks for making this report. :-)

Pirkka ( 2019-06-04 17:49:44 +0300 )edit