Ask / Submit
2

[Bug] Camera app won't open XA2 3.0.3.10

asked 2019-06-03 10:52:48 +0300

Mariusmssj gravatar image

I have an issue where the Camera app just won't open XA2. It does start, shows a black screen and then goes to the background. I've had this issue since 3.0.3.9 and its still present in 3.0.3.10.

Had anyone else come across this bug?

edit retag flag offensive close delete

Comments

Did you happen to update your vendor binary from v16 to v17b?

https://together.jolla.com/question/202832/xa2-302-no-camera-flashlight-after-flashing-v17b/

teemu ( 2019-06-03 11:26:47 +0300 )edit
1

Happened to me yesterday as well (XA2+, 3.0.3.10) when I tried to take a picture from WhatsApp. Same effect with native app. Reboot helped.

jollajo ( 2019-06-03 13:24:14 +0300 )edit

@teemu, no I have not changed the vendor binaries on the phone. I'm pretty sure I am on the v16

Mariusmssj ( 2019-06-03 14:08:32 +0300 )edit
1

Sounds like it could be the same as this bug: https://together.jolla.com/question/205405/bug-segmentation-fault-in-the-camera-app/

Andy Branson ( 2019-06-03 14:28:26 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2019-06-03 16:25:51 +0300

DrYak gravatar image

Something is blocking the access to the camera device.

Usually, closing Android Apps (or even completely shutting down aliendalvik - and of course restarting it if the app you want to take a picture with is an Android one, not the native Camera) usually helps.

In my case very often, just closing WhatsApp is enough.

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
3 followers

Stats

Asked: 2019-06-03 10:52:48 +0300

Seen: 263 times

Last updated: Jun 03