Ask / Submit
15

Top status bar not shown

Tracked by Jolla

asked 2019-07-19 07:05:20 +0300

Direc gravatar image

Hi,

I just updated my XA2 Ultra from 3.0.3 to 3.1.0, and it went smoothly. However, I can't see the signal strength, Bluetooth status icon and clock, the whole bar is missing.

I tried to reboot the device, shut down and power on, no change.

When I go to Sailfish Utilities and reboot the UI, the bar is shown correctly for the last frame, just before it freezes and screen goes blank. After the operation it still doesn't appear. Any ideas how to fix this?

My XA2 doesn't have this issue, only my XA2 Ultra.

edit retag flag offensive close delete

Comments

1

I met same issue on my XA2

Neo2SHYAlien ( 2019-07-19 08:07:01 +0300 )edit

Do you also see the status bar briefly when you restart the UI via Sailfish Utilities?

Direc ( 2019-07-19 09:21:16 +0300 )edit

I did it a few times without success :)

Neo2SHYAlien ( 2019-07-19 09:34:34 +0300 )edit

I've experienced the same and a restart helped.

SagaciousT ( 2019-07-19 11:32:21 +0300 )edit

And now without any reason or rhyme, I have the ststus bar.

I have been installing and removing apps, messing around with MicroG, terminal, videos, camera... No clue, but it works.

Perhaps it was enabling/disabling WLAN that somehow refreshed the icons properly and now it works? The nerd in me wants reasons! :D

Direc ( 2019-07-19 12:31:04 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2019-08-09 03:14:36 +0300

raffles496 gravatar image

Other users they already commentent. In my case, if I reboot or boot with charger connected the statusbar is gone, but if reboot without connect the charger the statusbar show fine. XA2 with SFOS 3.1.0.11.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I have tested this many, many times, and I hace encountered this with and without charger connected.

Then again, I have been getting successful reboots and powerups with and without the charger being connected, so that is not the cause either...

Direc ( 2019-08-11 18:45:20 +0300 )edit
1

answered 2019-08-05 12:52:31 +0300

speefak gravatar image

updated 2019-08-05 13:35:14 +0300

Same Problem here on my Xperia X, since 2 Day the top icon bar is gone, restart doesn`t make the bar visible. How can i reset the GUI configuration ?

If restart the screen via SFOF Helpprograms i see the bar 1-2 seconds and the then bat is gone again.

EDIT : solved remove Patchmanager v2 and install Patchmanager v3

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

That's not really the solution. It must be another mistake. When I install Aliendalvikcontrol (via Storeman), a small message will appear at the top telling me that the APK has been installed. After that, the status bar has disappeared. This is reproducible on my XA2 (3.1.0.11) and has more to do with installing Android apps or apps.

I have to restart the device to make the status bar visible again.

4carlos ( 2019-08-06 07:13:59 +0300 )edit

I had the issue without any Patchmanager installed, and now today finally with Patchmanager 3 Beta installed, so it's not the cause...

Direc ( 2019-08-11 18:43:33 +0300 )edit

i head the issu with patchmanager 3 , reinstalled all patches and patchmanager nakes the statusbar visible again.

speefak ( 2019-08-11 20:30:34 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
6 followers

Stats

Asked: 2019-07-19 07:05:20 +0300

Seen: 417 times

Last updated: Aug 09