We have moved to a new Sailfish OS Forum. Please start new discussions there.
2

Bluetooth audio playback muted [XA2] [3.1.0.11]

asked 2019-07-27 11:34:50 +0300

Chris_K gravatar image

updated 2019-07-27 17:26:08 +0300

rozgwi gravatar image

Hi,

I hope this is not a duplicate of another post but I could not find a thread describing this problem.

When I connect my Xperia XA2 with 3.1.0.11 to my car (VW Passat B8) with bluetooth, calls work fine but audio playback does not.

Around every ten seconds the volume of the car drops to zero. Interestingly, every time before the volume drops to zero the play/pause button on the car's display switches to play (which indicates a paused music) though the music on the phone continues playing. A few seconds after that the volume drops to zero. This happens irrespectively of the used audio app ("media" and "QuasarMX" tried). The volume of the car drops to zero also when there is not music playing at all.

I tried rebooting the phone, disconnecting and pairing again with my car, shutting down all running apps, stopping Android runtime but to no avail.

Anybody else with this behavior or are there any ideas for debugging?

Best wishes

edit retag flag offensive close delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-11-07 11:57:07 +0300

Chris_K gravatar image

updated 2019-11-07 11:57:44 +0300

Hi,

any updates on this issue? I really would like to use bluetooth audio in my car again. Or has anyone an idea on how to debug this issue?

Issue is persisting in 3.2.0.12

Thanks in advance.

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2019-07-27 11:34:50 +0300

Seen: 149 times

Last updated: Nov 07 '19