We have moved to a new Sailfish OS Forum. Please start new discussions there.
3

[XA2][3.3.0.16] E-Mail app not reacting

asked 2020-05-16 23:33:03 +0300

RaiSailing gravatar image

Hi,

since upgrading to Sailfish OS 3.3.0.16 I am experiencing problems with the e-mail app.

I have two IMAP accounts that I sync manually and I sync only the inbox. When reading e-mails from the e-mail start screen showing both accounts and unread e-mails everything behaves as it should.

The problem is when I go to my second e-mail account inbox and after being there opening an e-mail having not only text. Then I get a notification from Sailfish OS that the e-mail app is not reacting and asking if I want to wait or want to close the app. I get the same problem when trying to scroll in the inbox.

In my first e-mail account I have never experienced that problem but I receive also only text e-mails or e-mails sent via Microsoft Exchange.

I already deleted the accounts and added them again but still have the same problem.

edit retag flag offensive close delete

Comments

This has been the case for me since the beginning , Exchange account jams the app but it works soon. ☺ After the update my other email account stopped refreshing automatically so something has happened for sure.

potski ( 2020-05-17 23:39:35 +0300 )edit

Hi, sorry for confusing you. Both accounts are IMAP accounts. It is only that the first account receives only e-mails sent as mediatype text or from users using Microsoft Outlook. The second account receives many e-mails sent by persons using gmail. I added it only as hint to make perhaps debugging easier.

RaiSailing ( 2020-05-17 23:49:14 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2020-05-17 12:07:36 +0300

cy8aer gravatar image

Seems to be a duplicate of https://together.jolla.com/question/224683/330-email-client-often-unresponsive/

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Hi cy6aer, thanks for pointing out that case. They seem to be related however I hope that my input helps anyhow because I added some details which may help debugging the issue.

RaiSailing ( 2020-05-18 21:44:47 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2020-05-16 23:33:03 +0300

Seen: 231 times

Last updated: May 17 '20