email picture attachment not saved to gallery [not relevant]

asked 2014-02-04 16:12:35 +0300

mcfrisk gravatar image

updated 2014-02-05 08:35:18 +0300

VDVsx gravatar image

With 1.0.3.8 SW, I got an email with kuva.JPG attachement. I can download and view the picture but it does not appear in gallery list. There are no options to save the picture to gallery. There are multiple kuva.JPG files in gallery from older emails so I guess file name conflicts are solved somehow.

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "question is not relevant or outdated" by Edz
close date 2020-03-07 22:12:30.111479

Comments

As with https://together.jolla.com/question/24033/sdcard-content-not-visible-in-media-player-or-gallery/ I tried to do tracker-control -es but it fails now:

$ tracker-control -es
Found 255 PIDs…
Setting database locations
Checking database directories exist
Checking database version
Checking database files exist
Could not find database file:'/home/nemo/.cache/tracker/meta.db'
One or more database files are missing, a reindex will be forced
Removing all database/storage files
Removing database:'/home/nemo/.cache/tracker/meta.db'
Removing db-locale file:'/home/nemo/.cache/tracker/db-locale.txt'
Waiting one second before starting miners…
Starting miners…
Could not create proxy on the D-Bus session bus, Error calling StartServiceByName for org.freedesktop.Tracker1.Miner.Files: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ChildSignaled: Process /usr/libexec/tracker-miner-fs received signal 13
No D-Bus proxy found for miner 'org.freedesktop.Tracker1.Miner.Files'
✗ File System (perhaps a disabled plugin?)
mcfrisk ( 2014-02-04 16:15:50 +0300 )edit

A device reboot 'fixed' the issue. Guess more rebooting is needed with 1.0.3.8. I have persistent logs enabled if you are interested.

mcfrisk ( 2014-02-04 16:25:07 +0300 )edit

@mcfrisk - Tracker can take some time to index stuff, did you tried to open the attach picture directly from the email ? What much time before you rebooted ?

VDVsx ( 2014-02-04 20:05:20 +0300 )edit

Yes, I opened the downloaded attachment and it opened from email, via gallery app I guess, but it was not visible in the gallery index. I waited 30 minutes and after the tracker -es command was failing too, I rebooted.

mcfrisk ( 2014-02-04 20:14:15 +0300 )edit

OK, sounds like a tracker issue then, email app only saves the attachments and then calls the app that has associate MIME for that file type, if one exists.

VDVsx ( 2014-02-05 08:36:15 +0300 )edit