We have moved to a new Sailfish OS Forum. Please start new discussions there.
3

nightly reboot by RTC

asked 2014-02-07 14:16:41 +0300

AL13N gravatar image

the last 2 nights, i wake up and my phone has rebooted (it appears this doesn't happen if it's in a power plug), but since power is still very high, it's not that the battery is dead... last night it was still 94% charged, and i haven't charged it yet and it's still working...

the /var/log/systemboot.log (which gives the reasons for booting) says the following:

x-no-time-stamp Startup: preinit ignored on pwr_on_by_RTC
20140206_030555 Startup: pwr_on_status=pwr_on_by_RTC
x-no-time-stamp Startup: preinit ignored on pwr_on_by_RTC
20140207_002854 Startup: pwr_on_status=pwr_on_by_RTC

i should note that i don't have any alarms and uptime does look like it rebooted at that time.

looking at that logfile, i never had this before, i only had 2 software reboots (the upgrades) and a few hardware reboots when i was testing with wifi somewhere in januari

edit retag flag offensive close delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-02-07 14:49:48 +0300

Sage gravatar image

Hi, thanks for the report, we are checking the alleged issue internally at the moment. In a mean time could you try to remove battery from the device for 10min and then reinsert it and see if the problem persists?

edit flag offensive delete publish link more

Comments

i don't think that it's the battery, but sure, will do...

AL13N ( 2014-02-07 19:15:45 +0300 )edit

i hadn't removed the battery yet, and just now, i was typing in the unlock code and i saw the jolla logo, followed by a the blue light and then i need to put in the pin code... but this time, the battery was 4% so i assume that's a power failure and not the same thing... though i had thought it was still in the 60% range... and once i put in the power plug, it had already rebooted again and now it's 67% charged...

i don't think this is the same issue... but, maybe i do need to take out the battery and let it recalibrate...

Edit: i logged in via ssh and i noticed it did give the same messages as before with the RTC...

AL13N ( 2014-02-08 10:35:16 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-02-07 14:16:41 +0300

Seen: 275 times

Last updated: Feb 07 '14