We have moved to a new Sailfish OS Forum. Please start new discussions there.
22

Mobile internet, connect while disabled?

asked 2014-02-09 21:22:52 +0300

ApB gravatar image

updated 2014-02-17 13:37:24 +0300

2Ti gravatar image

Is it possible for the phone to connect on mobile internet in any situation even thought it is disabled in the settings?

I was playing around with the WLAN connection and got a message that i got connected on the Mobile internet (and got charged for it). Mobile internet is disabled in the settings and this was weird.

edit retag flag offensive close delete

Comments

1

This is clearly a bug. I just noticed that when there is a connection problem and I turn off Mobile Data, the phone turn Mobile Data back on and tries to connect. Don't know if that is related, but there is certainly something amiss there.

2Ti ( 2014-02-17 13:41:43 +0300 )edit

Okey, sounds like I should put my sim back to my old phone for the trip to be sure not to get any roaming fees.

Whippler ( 2014-02-25 11:42:02 +0300 )edit

Happens to me too.

Venemo ( 2014-03-21 16:04:14 +0300 )edit

This happens to me too after the last update, but it only happens after I disable the mobile data. If I enable and disable wlan then mobile data disables

kearnage ( 2014-03-22 22:03:48 +0300 )edit

I can also confirm this bug, my Jolla is on latest 1.0.4.20.

Kreso ( 2014-03-23 11:08:05 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
4

answered 2014-02-17 13:13:00 +0300

Shadow gravatar image

updated 2014-02-24 16:04:14 +0300

I got a huge bill of mobile internet usage, while I certainly had the mobile connection disabled in the settings.

The setting clearly doesn't block mobile internet.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Huuuh, huge bill doesn't sound good! I'm sorry for you, but good to know that this can happen.

Stefan P ( 2014-02-24 20:32:10 +0300 )edit

Hmmh, that sounds nasty; especially when coupled with the unreliable data counter. Need to monitor this a bit.

typo ( 2014-02-25 02:40:08 +0300 )edit

@typo Unreliable data counter? where, what who? I haven't heard of this.

2Ti ( 2014-02-25 11:36:32 +0300 )edit

Not sure if same bug: link text

(In this case the 3G IS clearly enabled - device enables it after user has disabled it)

Wlan on, 3G on. Connected to Wlan. Disable Wlan, THEN disable 3G

=> 3G is switched back on after a few seconds.

Jupp3 ( 2014-03-06 19:53:59 +0300 )edit
1

answered 2014-02-17 13:20:33 +0300

cocovina gravatar image

updated 2014-02-25 11:35:32 +0300

2Ti gravatar image

Ugh! Really? Seems to be a bug? TMP Work-arround: To be sure that mobile data is not working - delete/rename the "Access point name" in settings.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

that is a workaround, not a permanent solution.

XiliX ( 2014-07-05 13:15:02 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-02-09 21:22:52 +0300

Seen: 652 times

Last updated: Feb 25 '14