Ask / Submit
13

[bug] Very loud "special information tone" over ear loud speaker when call gets refused

asked 2014-02-23 16:57:03 +0300

Stefan P gravatar image

updated 2014-07-28 11:39:40 +0300

jiit gravatar image

It already happened twice to me that when i call somebody and the call gets refused and not forwarded to his voicebox, my Jolla shows "connection error" on the display and plays a really really loud "special information tone" over the ear loud speaker. --> http://en.wikipedia.org/wiki/Special_information_tones This is very annoying because it hurts in my ears and i don´t know when it´s gona happen again. I haven´t found a setting to adjust the volume of this notification and it seems that it is play at the maximum level the ear speaker is able to play. Please fix this quickly because i think this is already a unhealthy volume level.

edit retag flag offensive close delete

Comments

I don´t think it´s the same problem, because this happens to me when i call somebody.

Stefan P ( 2014-02-23 21:31:32 +0300 )edit

It isn't the same problem, but it's closely related.

vattuvarg ( 2014-02-23 21:38:42 +0300 )edit

But i tried the fix which did help with your problem, so lets see if it has any influence on my problem.

Stefan P ( 2014-02-23 21:51:44 +0300 )edit

@Stefan P - I don't know if that fix helped. Some calls come through but others don't. :-(

vattuvarg ( 2014-02-23 22:09:16 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2014-02-24 02:25:22 +0300

AbyZThomas gravatar image

Three other questions are for the same bug:

Silencing incoming call sounds network error alarm

Decline receiving call drops the call

[Bug] Missing call results in loud connection error sound

This is a very serious issue. Please fix this as soon as possible. More users need to test it thoroughly and vote these questions.

From my testing, it seems to be happening only when called from certain lines. As far as I can tell, it seems to be happening from some VOIP lines.

edit flag offensive delete publish link more
1

answered 2014-08-11 18:14:42 +0300

Stefan P gravatar image

This problem is solved for me since the update to 1.0.8.19!

Thanks Jolla!!!

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-02-23 16:57:03 +0300

Seen: 256 times

Last updated: Aug 11 '14