custom SMS tone not working

asked 2014-02-27 22:21:22 +0300

bergwiesel gravatar image

updated 2014-07-12 22:15:01 +0300

Feffe gravatar image

I changed the SMS tone from standard to a MP3 song, like I did with the ringtone too, but it's simply ignoring the song and still just plays the standard SMS tone.

Is there a way to fix this? Are there any restrictions like wav yes, mp3 no?

edit retag flag offensive close delete

Comments

Hi Bergwiesel - MP3's with low bitrates seem to cause this problem. Your post is also a near duplicate of this one https://together.jolla.com/question/9677/bug-some-mp3mp4-music-files-do-not-play/ Please consider removing/closing your post and voting/commenting on the link above. Regards,

Spam Hunter ( 2014-02-27 22:51:03 +0300 )edit

I'm not sure about that, because the song plays without a problem in the music player.

bergwiesel ( 2014-03-01 18:11:43 +0300 )edit

@bergwiesel - My apologies. I read your question again, you're quite right, yours is different, not sure what I was thinking! With my Jolla Poppy Red OH and its appropriate Ambience, I went to change the ringtone in Settings/Sounds&Feedback/Ringtone - I was able to select an MP3 of my own, but when I called my phone, it played the bespoke ringtone from the Jolla team, so yes, so far, it cannot be changed. I have swapped to the original Snow White OH and its Ambience, selected my own MP3 and it is now playing my MP3 when I call my phone. So, it looks like it's possibly to do with which TOH you have on your Jolla at the time. I didn't think I would be able to change the sounds with the white TOH, but it worked - which TOH are you using when trying to change sounds?

Spam Hunter ( 2014-03-02 15:40:31 +0300 )edit

@Markkyboy I tried it with both TOH and with neither it is working...

bergwiesel ( 2014-03-11 22:56:11 +0300 )edit

I experience the same issue. I put a new wav-file in /usr/share/sounds/jolla-ringtones/stereo/ and choose that as a message tone. (tried both setting on an ambiance and from settings). The preview is working, and the configuration appears to be saved, but when I get a message it is still the original jolla tone.

Feffe ( 2014-07-12 22:13:32 +0300 )edit