Update 1.0.5.16 (nearly) bricked my phone

asked 2014-04-13 12:19:09 +0300

jollamate gravatar image

updated 2014-04-17 09:21:07 +0300

eric gravatar image

Before update everything worked fine, more or less. After the update

  • no incoming/outgoing phone calls, despite visible cell net ID. To get the ID fist I had to reboot.
  • camera not working: 1st shot ok, on 2nd shot screen freezes and short after this a message appears that the camera app doesn't respond
  • "settings" not working: a message appears that "settings" isn't responding. same message as with camera. I even can't do a factory reset by menu.
edit retag flag offensive close delete

Comments

Hi. Same experience here: after updating 1.0.5.16 everything is very slow; camera hangs after opening for 1,5 minute, then it recovers. Settings takes also about minute to start up. Incoming or outgoing calls do not work, can not send/receive sms. Additionally the applications do not close normally but all stay hanging. If i draw back to factory settings and update until 1.0.2.5 it's working fine. Tried 5 times now back to factory settings and update to the latest 1.0.5.16 with no success

teejii ( 2014-04-13 13:27:09 +0300 )edit
1

When doing the 1.0.2.5 -> 1.0.5.16 are you installing some applications or recovering settings or something before doing the update? Or are you just adding jolla account doing update and then already experiencing the issue?

Sage ( 2014-04-13 15:42:44 +0300 )edit

Nothing. After first time updated from v1.0.4.20 to 1.0.5.16 and experienced this problem, i had to reset the device to factory settings to recover. Since that I have tried several times to update it with as few apps as possible, only creating Jolla account. First update it provides to me is 1.0.2.5, installing that goes fine without problems. Then next update is to 1.0.5.16, after that the phone hangs. I suspect that something went wrong in first time i updated it, even while it looked to be ok

teejii ( 2014-04-13 17:01:07 +0300 )edit

@Sage: i updated as before. i let contacts, apps & co untouched. oh ... i updated navfree (android app).

jollamate ( 2014-04-14 15:12:28 +0300 )edit

I have the same problem. Androids apps don't work anymore, settings app hangs always, i have to wait for half a minute to get into the menu i clicked on. It doesn't recognize my simcard when i click on "mobile network", but it shows a 3G connection, disabling wifi turns out the mobile connection isn't working. Camera isn't working anymore, hangs every few seconds...

I already did 4 factory resets, hasn't helped. Nearly everything crashes or works very slow.

thesignal ( 2014-04-15 15:33:16 +0300 )edit