Ask / Submit
0

[BUG] Free Mobile connection lost [answered]

asked 2014-04-30 12:13:25 +0300

Xurb gravatar image

updated 2014-07-28 11:39:21 +0300

jiit gravatar image

Hello gents, I can't find a solution or I don't know where to search... I'm french owner, my mobile supplier is Free Mobile, and since this morning I c'ant connect to my data network, I don't know what to do or where is the bug. Everything seems to be well configurating I can find the network it try to connect but nothing happen, sometime I got the connection trouble message but not always, and in the setting I'm connected to network, but when I open mobile browser it ask me to connect but nothing happen. Thank's for your help...

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by Xurb
close date 2014-05-23 15:26:36.396371

Comments

Do you try to put your SIM in a different phone? What is your Jolla software version, 1.0.5.16/19?

TellienInTouch ( 2014-04-30 14:55:09 +0300 )edit
1

Got the last firmware and I got no other phone to put the sim in, my n9 sim tray is dead... I recover network during lunch, and since I'm at work it get back as it was this morning. I begin to think it's a matter of antenna...

Xurb ( 2014-04-30 15:28:42 +0300 )edit

I already have a hardware problem with my Jolla (Optima Service fix it) but I know that Free Mobile network is sometimes very bad, so I think you must wait some days to see what happen :)

TellienInTouch ( 2014-04-30 16:51:07 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-05-09 23:03:00 +0300

tkenakka gravatar image

As a workaround you could try Enabling and disabling Flight Mode. See if that clears the problem for a while.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

If you know someone that has a Free Mobile sim card, try with his sim card to see if the you get the same problem.

ced117 ( 2014-05-10 12:33:58 +0300 )edit

The internet settings (APN name) are probably correct since he states the data connection has been working. Enabling/disabling the flight mode (or rebooting) may help if a phone OS/modem has ended up in some problematic state regarding data connection handling.

(Here I assume the sim data subscription is still valid and there are no network side problems :)

tkenakka ( 2014-05-10 16:43:19 +0300 )edit
0

answered 2014-05-23 15:26:01 +0300

Xurb gravatar image

It's only a matter of coverage yesterday got a crap data connection I've tryed to load a facebook page all day long without achieving it. Once I was back home I finally load the page in a few second I thaught I was on my WiFi network and it was'nt... -_-' Problem solve it's only a shit coverage where I work...

edit flag offensive delete publish link more

Question tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2014-04-30 12:13:25 +0300

Seen: 390 times

Last updated: May 23 '14