Ask / Submit
5

[1.0.7.16/18] OpenRepos list empty

asked 2014-06-17 08:55:17 +0200

Henque19 gravatar image

updated 2014-07-31 14:22:57 +0200

jiit gravatar image

After the latest update, all my repositories from OpenRepos (via Warehouse app) are gone. I started manually re-adding them, but it is painstakingly time cosuming.

Running ssu lr just shows the few repos I've manually added, and nothing under "Disabled repositories (user)"

Is there a way to automatically check installed apps and match with OpenRepos?

Also; (noob question) what happens when an app is available both in OpenRepos and in Jolla Store?

Thanks for helping!

edit retag flag offensive close delete

Comments

I just noticed the same, all enabled repositories from the warehouse are gone and can no longer be activated. I also activated the point "untrusted software" from settings and before the update (actually until yesterday - with the update) it was working. Now I just get the message:

Status:repo-not-available

Extra details:

File '/ repodata / repomod.xml' not found on medium 'https://store-repository.jolla.com/features/latest/xt9/armv7hl/?

and can't acitvate any repo :(

would it be save to simply delete the xt9 repo?

btw, "zypper up" shows many updates, maybe already the next Sailfish Update?

breiti_oi ( 2014-07-09 08:17:38 +0200 )edit

after the 1.0.8.19 update the error message changed:

Transaction /990_deadcbab

Status: not-authorized

Extra details:

Failed to obtain authentication.

Any hints how to solve this? :(

breiti_oi ( 2014-07-14 21:56:47 +0200 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-06-17 10:37:47 +0200

I got no problem with both apps available in store and warehouse also all my repos were there after updating. Reboot doesn't change anything? maybe wrong booting or so?

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Thanks, but rebooting does not fix this

Henque19 ( 2014-06-17 17:40:57 +0200 )edit

I've tried pretty much every trick I have been able to find and everything just got worse when I removed some of the empty repos manually. Now my Warehouse doesn't complain anymore but it just hangs after refreshing for a while. Using Uitukka now but this started before the upgrade.

Wizah ( 2014-10-29 17:28:40 +0200 )edit

I got this finally resolved by removing the empty repo's and refreshing. Warehouse behaved a bit weirdly after that but after a while it started working.

Wizah ( 2014-10-30 16:32:15 +0200 )edit
1

answered 2014-06-17 21:14:57 +0200

pycage gravatar image

To answer your question, what happens if an app is in OpenRepos and Jolla Store:

If you install via Warehouse, then I guess the one with the higher version number wins. If you install via Jolla Store, then the one from the store gets installed, even if there is a newer one in OpenRepos. If you have an app installed from OpenRepos, but never from the Jolla Store, it will not be visible under "My Apps" in the Jolla Store. But when browsing the store normally, it will be shown as installed.

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-06-17 08:55:17 +0200

Seen: 531 times

Last updated: Jun 17 '14