Ask / Submit
1

there is no sounds until i plug in my headset/aux. [duplicate]

asked 2014-06-21 13:47:52 +0200

maso gravatar image

updated 2014-12-01 20:24:48 +0200

simo gravatar image

ok so there is broblem whit sounds, phone was working fine until I stop listening music whit my headset, I noticed that my phone starts ringing and there is no sounds at all... now sounds work only if I use headset or aux in my car... no alarm in the morning ,no youtube videos.. enyone have same issue? I had this "mute broblem" earlier but it went off by itself..it appeared same way whit same headset.... now I,m using 1.0.7.16 saapunki.

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "duplicate question" by simo
close date 2014-10-16 23:39:22.178240

Comments

5 Answers

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-06-21 13:59:43 +0200

zlatko gravatar image

If I understand correctly you do not get any sound from device loudspeaker? If yes, you can try this: put on some music and twist and tap the device body at the loudspeaker place - bottom left corner. It looks like your question is a duplicate of:
https://together.jolla.com/question/39900/no-sound-through-speaker/ https://together.jolla.com/question/30942/intermittent-sound-problems-from-speaker/

If it is duplicate - please close it and use the already existing questions.

edit flag offensive delete publish link more
1

answered 2014-07-14 20:03:07 +0200

The 1 And Only gravatar image

I had that problem a few weeks ago, in my situation it was hardware problem. I fixed it by tapping the bottom of the phone and it started to work again. (I had music playing while I did it)

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2014-07-04 12:01:34 +0200

rgrnetalk gravatar image

updated 2014-07-14 12:22:30 +0200

I had the same problem and with these steps system sounds will sound through the speaker: 1. plug in head phone, sounds come via head phone and speaker (I use time to test). 2. turn phone off 3. unplug headphone 4. turn phone on Sounds are back

Rebooted kept sounds working, but... something happened (don't know what I did), and sounds are gone again... However, using the same procedure got sounds working again. When listening to headphones (plugged in): make sure you unplug the headphone before closing the music player

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2014-07-15 00:50:29 +0200

XiliX gravatar image

In some situations the dust in your pocket will clog the earphone jack. When you than insert a jackplug, you push this clog in between the two contacts that detect the earphones. that way, when one removes the jack, the phone will think its still in there and will not enable the speaker.
I have seen this in various brands of phones, and it wouldnt surptise me if this has happened to you too. Rolling up a little strip of paper to a roll of about 1mm thick and very gently inserting and removing, while twisting, it into the jackplug might help. At least it will remove a lot of dust. But be carefull not to damage the plugs internal connections!

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2014-08-29 12:24:26 +0200

chrila gravatar image

I had the same issue, no more sound from loudspeaker... playing around with volume settings didn't help! Then I contacted Jolla care, they asked me to use CSD tool to run some tests, which all ran fine except for the louspeaker.

I ended up sending it in for repair ;) Happily, Jolla staff is extremely fast, the day after the phone arrived in Finland they notified me that it's already been repaired and on it's way back to me! So both thumbs up for the Jolla sailing crew :)

edit flag offensive delete publish link more

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-06-21 13:47:52 +0200

Seen: 907 times

Last updated: Aug 29 '14