Bug: Ring tone changed with TOH

asked 2014-06-23 18:28:49 +0300

werdinand gravatar image

updated 2014-07-24 14:16:11 +0300

eric gravatar image

Last time I removed TOH under version 1.0.2.x. Today I did it again under 1.0.7.16 and Jolla offered me to install new ambience. I accepted and all was as it is supposed to be, but I liked my old ambience with custom ring tone better and changed it back. Ambience changed back but the ring tone remained same (default). I checked several times under the settings and it showed my custom ring tone name but when ringing, Jolla still played the default tone. I had to pick the custom ring tone file again to change it back.

edit retag flag offensive close delete

Comments

Have you checked under Ambience settings?

It looks like that when you use Ambience, Sounds settings get somehow overwritten, and the real configuration is in: Gallery->Ambience->Selected ambience.

magullo ( 2014-06-23 18:32:54 +0300 )edit

I checked the Ambience settings and seems that the general settings were overwritten. But two sound setting in different places are very confusing. Maybe they should be somehow connected or there should be an indicator which settings are currently active.

werdinand ( 2014-06-23 19:23:12 +0300 )edit

As far as I remeber, there's already a thread asking for better ambiance settings. I think this settings should be in settings, in between sounds and display, maybe a unified menu.

Edit: here it is https://together.jolla.com/question/8901/confusion-with-system-sound-settings-and-ambience-sounds/

magullo ( 2014-06-23 19:52:53 +0300 )edit