Ask / Submit
1

[SOLVED]How to setup outgoing (SMTP) Server for Hotmail on Jolla ? [answered]

asked 2014-10-19 22:32:35 +0200

Schturman gravatar image

updated 2015-02-18 21:48:02 +0200

Don't understand what the problem, but I can't send mails from my Hotmail account. It receive mails without any problem, but on send I get "Problem sync" or "Can't send mail from mymail@hotmail.com". Setting from here (Apps that support POP3 and SMTP):

http://windows.microsoft.com/en-il/windows/outlook/send-receive-from-app

Tested with ports 25, 587, 465.. with SSL, TLS, without secure, with/t authentication (password), with smtp-mail.outlook.com and smtp.live.com

Still can't send mails... Any help please :(

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by dsilveira
close date 2014-10-20 19:38:53.002792

Comments

Hi Schturman,

Check out this webpage, which was updated today, look under title "How to configure a mail client for Hotmail POP3?" http://techblissonline.com/hotmail-pop3-and-smtp-settings/

May be there is just one thing you missed, or didn't fill right?, it's easily done!

Were you able to send before?

Regards,

Edz ( 2014-10-20 00:40:39 +0200 )edit

Thanks, but it not help... I have exactly the same configuration (and tried many different), but still can't send mail.. :( Tried over 3G and wifi.

Schturman ( 2014-10-20 02:20:50 +0200 )edit

Hi, here is the config, created automatically by the Jolla, which works for me: smtp-mail.outlook.com / StartTLS / 587 / Password

If you have issues, the best is to enable logs and see what is happening. How to enable logs is described here

Sthocs ( 2014-10-20 13:22:50 +0200 )edit

4 Answers

Sort by » oldest newest most voted
2

answered 2014-10-20 13:56:26 +0200

Schturman gravatar image

Ahhhh... finally fixed ! Just needed to run this command after setup settings: pkill messageserver5 :D

Thanks to all :)

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Perfect! Great to hear and good to know :)

molan ( 2014-10-20 15:20:00 +0200 )edit
1

answered 2014-10-20 13:19:16 +0200

molan gravatar image

updated 2014-10-20 13:28:38 +0200

Try following (both have been tested on a Jolla - one was a @hotmail.com address, the other @outlook.com). Re-create your account with following settings: 

OUTGOING Nr 1

  1. Username: yourname@hotmail.com
  2. Server address: smtp-mail.outlook.com
  3. Secure connection: SSL
  4. Port: 587
  5. Authentication: Password

OUTGOING Nr 2

  1. Username: yourname@hotmail.com
  2. Server address: smtp-mail.outlook.com
  3. Secure connection: StartTLS
  4. Port: 587
  5. Authentication: Password

I hope one of those two options work (and make sure your login data is 100% correct!).

edit flag offensive delete publish link more

Comments

@caprico, already tested all this variations...

@el_Matzos, will try it..

@Sthocs, will try it too...

Schturman ( 2014-10-20 13:48:22 +0200 )edit
0

answered 2014-10-20 11:49:53 +0200

Nieldk gravatar image

The instructions on that page works fine here ? Are You sure You entered exactly as describe ?

Type of account: Exchange. As username, enter your yourname@hotmail.com email addressand password Domain field, leave it blank Tap Manual setup. For Server name enter s.outlook.com.

Make sure the Use secure connection (SSL) checkbox is checked, then tap Next. Also check the 'untrusted certificate' box

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I don't use exchage, i use pop setting.

Schturman ( 2014-10-20 12:41:43 +0200 )edit
0

answered 2014-10-20 13:26:53 +0200

el_Matzos gravatar image

Don't know if it helps, I had some problems to configure my email account too. At some point the settings of my email account got corrupt. I could receive emails but I could not send one. My solution was to delete this account and create a new one with the same settings ... after that everything works fine.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Only the 587 port number is working on Hotmail account setup. I have tried with all remaining port number. But, only one works well. Please update the info here.

Zoho mail customer service

zohomailservice ( 2018-02-23 09:28:03 +0200 )edit

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2014-10-19 22:32:35 +0200

Seen: 75,621 times

Last updated: Oct 20 '14