Ask / Submit
49

[Wiki] 1.1.0.38 first hiccups some hics in 1.1.1.26

asked 2014-10-22 20:22:35 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2015-01-11 00:54:04 +0200

ralooyar gravatar image

After upgrading to 1.1.0.38 I found two hiccups with some of my daily used apps:

  • Old OwnCloud CardDav Accounts are now shown as Yahoo! accounts (see separate question)
  • New CalDav account from Owncloud works (including repeating dates)
  • CardDav can be created but I am not sure where the data goes - UPDATE: Does carddav have any sense? Update again: For owncloud: I now

    just edited server settings: https://myserver.de/owncloud/remote.php/carddav/addressbooks/myuser/contacts disabled CalDav

    Then I can see the following connections on my owncloud web server:

    /owncloud/remote.php/carddav/addressbooks/myuser/contacts 207 454

    /owncloud/remote.php/carddav/addressbooks/myuser/contacts//owncloud/remote.php/carddav/principals/myuser 404 256

    Hey - the second one should look like

    /owncloud/remote.php/carddav/principals/myuser

    so it is creating a double entry. --> Bug still in 1.1.1.26!

  • After boot: You can see icons but when starting an app the desk is hanging for some seconds. I am not sure if the system hung just after showing the screen before
  • Settings > System > Backup window doesn't open at the top pulley menu but within the middle of the screen
  • It seems that many apps has problems to show from the top pulley menu correctly
  • Quickddit now shows 'Viewing a single comment's thread under every post you open
  • Xmpp-account: after driving to work between two cities (with german 3rd world gsm infrastructure - sometimes 3g sometimes 2g most times nothing) and reaching the work's WLAN I found a message that I have to change my xmpp credentials. Canceled this and reconnected via the message field pulley "Statusinformationen". This never happened before
  • also MeeRun is not starting anymore :(
  • Documents: You are able to activate the pulley menu just with zooming in/out (in a pdf document) and you will feel & hear the pulley menu selection sometimes
  • Web view in Tidings RSS feed reader & in TJC app unable to load web pages
  • Loading animation is a bit quirky. Sometimes it speeds up a little bit.
  • The clipboard- and fastscroll-funktionality is breaking really often and you have to reboot
  • You are unable to use the peek/ swipe gesture if you are at the settings/sharings window while the automatic 'Bluetooth will be disabled in xy sec.'-prompt is shown (e.g. after sending a pic from gallery)
  • qtransmission has now unusable buttons (displayed buttons are not where you have to touch) @Nieldk
edit retag flag offensive close delete

Comments

4

Meerun: doesn't start.

tmy ( 2014-10-22 20:45:11 +0200 )edit
2

damn you are right. Meerun isn't working for me either :/

Whippler ( 2014-10-22 20:57:34 +0200 )edit
1

Maybe this is an Qt5 issue?

cy8aer ( 2014-10-22 21:08:11 +0200 )edit
2

Patchmanager doesn't work :-(

Slawek ( 2014-10-22 21:12:01 +0200 )edit
12

Same, patch manager not working. This 4x6 launcher looks awful and clock too big when there is no date on top of it :)

But seriously, biggest problem in this update is those accept/cancel-buttons which doesn't show how "deep" you are anymore. It shows only if there is page in left or right but not that there is 4 pages on left.

Jesse ( 2014-10-22 21:27:10 +0200 )edit

35 Answers

Sort by » oldest newest most voted
9

answered 2014-10-25 20:46:18 +0200

cocovina gravatar image

updated 2014-10-26 20:12:51 +0200

My battery discharges faster after update. Has anybody the same experience?

Edit: Maybe it is because the "Notification screen" (used so often) is displayed too much brightly (strangely) and the lipstick process consumes CPU more than before 1.1.0.38. Likely these are not the only causes, but this I observed first.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I have the same hunch.

tmy ( 2014-10-27 12:13:03 +0200 )edit

Yes, after several days with 1.1.0.39 I am also positive I have higher consumption, especially in stand by. Over night my battery discharges approx. 15% now, while it was less than 10%(usually 5-6%) before Update9.

zlatko ( 2014-10-28 07:56:56 +0200 )edit

Loosing one day (3 of 4)

cy8aer ( 2014-10-31 10:07:24 +0200 )edit

I have the same issue too. In my case it is clearly related to the data connections (don't know if wifi or more probably mobile, 3G only no LTE in my case). If I disconnect them the battery lasts forever, but when activated the battery drains very fast. Before update it lasted much longer. At the same time I have more stable connections (before the phone loose often the connection and don't reestablished it anymore).

So I suspect that some fix on the connection stability has introduced a power leakage too. I have to say that most of the time I'm on weakly covered areas but the problem persists also at home using the wifi.

Titanium ( 2014-11-04 12:01:36 +0200 )edit
8

answered 2014-10-23 03:25:56 +0200

coderus gravatar image

When headphones attached and you receiving incoming call you hear ringtone in headphones, but the voice going to phone, and it goes to headphones only after reconnecting headphones.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Happens to me as well.

zlatko ( 2014-10-31 11:33:37 +0200 )edit
6

answered 2014-10-22 22:46:57 +0200

updated 2014-10-22 22:47:10 +0200

I had to disable my manually added 802.1x wifi profile otherwise Wifi couldn't start!

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1
1

confirmed. Thanks!

ilpianista ( 2014-10-23 11:46:50 +0200 )edit

It works for me too! Thank you @csslayer !

jub4 ( 2014-10-23 12:14:25 +0200 )edit

Please note that, if you install this rpm, you could experience some troubles updating when the official fix is released.

nthn ( 2014-10-23 13:41:48 +0200 )edit

Uhm, any idea on how to downgrade when Update 10 is out?

ilpianista ( 2014-10-23 13:52:42 +0200 )edit
6

answered 2014-10-23 03:30:39 +0200

coderus gravatar image

And Uitukka Cameraplus is here: http://talk.maemo.org/showthread.php?p=1443910#post1443910

edit flag offensive delete publish link more
6

answered 2014-10-31 11:46:59 +0200

zlatko gravatar image

Phone application cover is often broken - it looks like a minimized screen shot of the application and not like a real app cover(glowing pulley indicator on top and font too small). Similar to MeeCast app cover before the latest update.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I have the same problem with Phone, Messages and Browser apps on the latest update 1.1.1.27 Vaarainjärvi.

Shadow ( 2014-12-23 00:32:21 +0200 )edit
5

answered 2014-10-22 23:12:36 +0200

objectifnul gravatar image

updated 2014-10-24 13:43:41 +0200

nthn gravatar image

Update released, problem fixed.

Openrepos'Warehouse has an erratic behaviour. No longer usable.

works with issue: the "check for updates" button is missing at installed applications. It only shows "installed: $version", and no buttons.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

2

warehouse is working here

jolladiho ( 2014-10-22 23:20:54 +0200 )edit

is patch manager working??

Ghost ( 2014-10-22 23:44:49 +0200 )edit

Hmm. After system update, TOR disappeared. Couldn't reinstall it, as Warehouse freezes while Tor is being installed. Other Warehouse functions seem to be ok.

objectifnul ( 2014-10-23 00:46:44 +0200 )edit
1

warehouse works fine, use latest version.

coderus ( 2014-10-23 03:27:52 +0200 )edit

works with issue: the "check for updates" button is missing at installed applications. It only shows "installed: $version", and no buttons.

jolladiho ( 2014-10-23 11:35:49 +0200 )edit
5

answered 2014-10-23 13:51:20 +0200

pycage gravatar image

Tidings gets no dates on new items and appears to fail loading HTML pages into the Silica webview sometimes.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

2

The JS Date is unable to parse ISO-formatted date strings like "Sat, 25 Oct 2014 10:02:38 +0200" in its constructor anymore. That's why Tidings gets invalid date objects with Qt 5.2.

pycage ( 2014-10-26 15:30:16 +0200 )edit

I found tidings doesn't seem to get any updates from feeds at all. It checks for updates (spinning circle) for each feed, but doesn't show the new items I know exist. :(

ossi1967 ( 2014-10-29 21:03:24 +0200 )edit
2

A new version of Tidings is on its way.

pycage ( 2014-11-04 11:30:27 +0200 )edit

@pycage Just updated to 1.1.27 and noticed that jolla2gether has same problem with dates that it also reads from rss feed (for comments and answers). Can I use your fix for this?

tace ( 2014-12-20 21:00:34 +0200 )edit

there is also serious problems with webview, it does not load content properly so most of the time jolla2gether fails to read webview dom for data... What has changed in webview?

tace ( 2014-12-20 21:01:54 +0200 )edit
4

answered 2014-10-23 20:31:55 +0200

Makeclick gravatar image

The Lipstick use lots of ram in 1.1.0.38! Phone will make hard lags sometimes.

http://i.imgur.com/tTVP1CC.jpg

Copy paste is not working, after i copy link from Webcat and paste it to Mitäkuuluu.... maybe have to reboot.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

2

If you have developer mode active you can restart lipstick which should make clipboard working again from within a terminal.

First with

ps aux | grep lipstick

to get the pid of lipstick and then with

kill -HUP lipstick-pid-here

At least that what made clipboard working for me without rebooting.

leszek ( 2014-10-23 21:50:07 +0200 )edit
1

This is by design, it is not desirable that lipstick (and libs used by it) would be swapped out.

tigeli ( 2014-10-26 01:03:21 +0200 )edit
3

answered 2014-10-22 21:26:57 +0200

updated 2014-10-22 22:35:23 +0200

there is no fast scroll..

edit: fast scroll is missing in tweetian and email app. I've found it in gallery, people..

edit2: after restart it's working in tweetian

edit flag offensive delete publish link more

Comments

hmm, that's weird cause i have it on tweetian.

Jesse ( 2014-10-22 22:11:34 +0200 )edit
1

fast scroll works for me in tweetian.

schmittlauch ( 2014-10-22 22:12:56 +0200 )edit

fastscroll is in tweetian sometimes, sometimes not (random?)

kimmoli ( 2014-10-22 23:32:38 +0200 )edit

Can confirm sometimes working sometimes not.Also scrolling on messaging app doesnt work properly. It goes straight to bottom from one click to a message.

miqu ( 2014-10-29 01:03:29 +0200 )edit
3

answered 2014-10-22 22:36:37 +0200

nthn gravatar image

updated 2014-10-24 13:44:00 +0200

Update released, problem fixed.

Tweetian doesn't show the time of a Tweet anymore.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

3

its added to the github project page

https://github.com/veskuh/Tweetian/issues/167

Nokius ( 2014-10-22 23:00:45 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
16 followers

Stats

Asked: 2014-10-22 20:22:35 +0200

Seen: 9,383 times

Last updated: Dec 05 '15