Ask / Submit
2

Automatic bluetooth audio connection [answered]

asked 2013-12-30 15:07:00 +0200

gukke gravatar image

updated 2015-01-14 12:37:48 +0200

eric gravatar image

Every time I want to use my BT headset I have to enter bluetooth settings to "connect audio". If I remember correctly, the N9 could "connect automatically". Having this feature on the Jolla would be great!

EDIT: This is embarrasing; Jolla obviously has this feature, it just didn't work for me first, but after a while it started working perfectly!

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by gukke
close date 2013-12-31 02:11:34.915395

Comments

My Jolla connects automaticlly - I have Citroen C5 with build-in BT. Don't know how it looks withe ear BT system.but with car's works ok. The only problem is contacts synchronisation - no such option (N9 works with it very well).

Slawek ( 2013-12-30 15:24:02 +0200 )edit

I have four different BT devices paired, and all are connecting automatically (Jabra Headset, Plantronics headset, Sony SRS-BTV5 and an old Nokia HF-33W handsFreeSet) - works like a charm here :-)

hase5911 ( 2013-12-30 15:53:34 +0200 )edit

Works for me too with an Alpine car stereo

Wizah ( 2013-12-30 17:15:38 +0200 )edit

Ok, good to know!, Guess I'd better change the question to more of a "what am I doing wrong?"-kind of question then.

gukke ( 2013-12-30 21:47:02 +0200 )edit
1

I had problems getting my N9 connected with the same car stereo automatically so I was glad to see Jolla connect with it. BTW Jolla connected nicely with a JBL bluetooth mobile speaker and a Procaster bluetooth audio receiver too :)

Wizah ( 2013-12-30 21:57:57 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2013-12-31 02:08:18 +0200

gukke gravatar image

I got it to work :) Don't know what was wrong before but now it works like a charm!

edit flag offensive delete publish link more

Comments

i have problems connecting with my philips shb9000 headphones and my jawbone/big jambox. usually it disconnects the first time and with the second attempt a (somewhat) stable connetion is made. it works but it´s a little annoying.

viskari ( 2013-12-31 13:14:39 +0200 )edit

Hm, strange, I'm afraid I can't be of very much help as mine went from not working at all to working perfectly, which isn't what you're experiencing... But the fact that it disconnects the first time and then works better after that must mean something -- just have to figure out what!

gukke ( 2013-12-31 13:52:08 +0200 )edit

i think the problem has to do with connecting bluetooth control (answer calls, skipping songs etc) i´ll keep on fiddlig with it :-)

viskari ( 2013-12-31 14:02:09 +0200 )edit

I wish you the best of luck! Let us know how it goes.

gukke ( 2013-12-31 14:21:16 +0200 )edit

I too had similar issues. I found it was more often an issue if I had the headset turned on before the phone bluetooth was enabled. But after the latest update it does not matter what I do, it now works flawlessly no matter what I do. In fact, when I was compare/testing it to my Chromebook the Jolla won.

AsavarTzeth ( 2015-03-03 17:36:09 +0200 )edit

Question tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2013-12-30 15:07:00 +0200

Seen: 337 times

Last updated: Dec 31 '13