We have moved to a new Sailfish OS Forum. Please start new discussions there.
0

SDK SailFish emulator does not start

asked 2015-05-21 23:44:17 +0300

meldolion gravatar image

updated 2015-05-22 23:15:06 +0300

When starting the Sailfish emulator via the 'QTCreator it always quits with a failure. Unfortunately it does not show what the problem is. "Error connecting to "SailfishOS Emulator" virtual machine: Failed to start virtual machine "SailfishOS Emulator"'

I wonder a little bit, as the sailfish emulator does start up, when starting it manual via the virtual box. Does anybody have an idea? Which log file shows the details of such starting script?

thx!

edit retag flag offensive close delete

Comments

what operating system are you running?

r0kk3rz ( 2015-05-22 16:11:44 +0300 )edit
1

If using windows have a look at the environnement variable VBOX_MSI_INSTALL_PATH. Have you try to reinstall SDK?

utkiek ( 2015-05-22 17:19:37 +0300 )edit

Windows 8, vbox variable is set. Have not tried to reinstall.

meldolion ( 2015-05-22 23:14:17 +0300 )edit
1

are you using a local account or a windows store account login. Apparently that makes a difference :/

r0kk3rz ( 2015-05-22 23:22:34 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-05-26 15:14:42 +0300

meldolion gravatar image

Using local account and re-installation of SDK was successful! /Marian

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2015-05-21 23:44:17 +0300

Seen: 567 times

Last updated: May 26 '15