Ask / Submit
20

bug: UI hangs on connection loss [answered]

asked 2014-01-03 19:54:29 +0300

slaveriq gravatar image

updated 2014-02-13 00:09:48 +0300

How to recreate:

  1. Connect to WLAN
  2. lock the screen
  3. Walk out of the range of your AP (eg go outside or a room that is not covered by your wifi)
  4. unlock device
  5. Try to move the lock screen (move up to get to the home screen)

What happens:

You are not able to move to the home screen until connman gave up to connect to the wifi

What should happen:

Connman should handle the connection in the background and let you access the homescreen (it might be the wifi icon that is hanging)

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by zlatko
close date 2014-01-03 22:44:08.322892

Comments

I also experience sluggishness in UI when device is changing connections.

zlatko ( 2014-01-03 21:40:41 +0300 )edit

I am seeing that Settings are extremely slow to open (I touch the icon, the cover shows up for a bit, then dissappears, nothing happens for so long that I think that Settings didn't start, then the main Settings window appears) when the phone has trouble connecting to the Wi-Fi network. Could this be related? Has anyone else seen this? As soon as the phone connects to the Wi-Fi network again (possibly because of me turning on and off the mobile network many times), Settings behave normally again.

Note: I do not have the problem with the lock screen (number 5 in the orginal post).

tingo ( 2014-02-12 01:48:25 +0300 )edit

@tingo it's related, i've seen this too

AL13N ( 2014-03-10 18:44:55 +0300 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
8

answered 2014-01-03 22:39:33 +0300

tigeli gravatar image

updated 2014-01-03 22:40:07 +0300

This is a known issue and it's being worked on. Hopefully resolved by upcoming update(s). Thank you for your report.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

6

Not fixed with 1.0.3.8

Tigre-Bleu ( 2014-02-03 19:03:16 +0300 )edit

i don't know if this is related, but i see this when someone has sent me an SMS, i see the green light blinking, so i double-tap, unlock, swipe from bottom for notifications and then press on the SMS... that's when the UI hangs too (it may be somethign else, but then again, i may have walked out of range since last time)

AL13N ( 2014-03-10 18:47:05 +0300 )edit

This is now fixed in the latest update (1.0.4.20).

tigeli ( 2014-03-17 21:17:48 +0300 )edit

Question tools

Follow
6 followers

Stats

Asked: 2014-01-03 19:54:29 +0300

Seen: 330 times

Last updated: Jan 03 '14