Ask / Submit

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

posted 2019-04-08 04:33:22 +0300

Wi-Fi Connection but no Internet

I'm using an Xperia X. Since moving to a new location, I have connected to a couple of wi-fi networks successfully (Terminal shows me a valid ip address), but there is no connection to the Internet via native or Android apps. Via the Terminal app, I can ping other devices on the network. Sailfish browser, Weather and Store apps cannot connect to the Internet even though there is a valid wi-fi connection.

I have tried this with other devices (laptop, other Android device) on the same network and the Internet connection is established successfully.

I have removed the wi-fi networks from the phone (via Forgetting), and have restarted the network subsystem via Utilities several times. I have rebooted the phone. I still have the same problem.

Wi-Fi Connection but no Internet

I'm using an Xperia X. Since moving to a new location, I have connected to a couple of wi-fi networks successfully (Terminal shows me a valid ip address), but there is no connection to the Internet via native or Android apps. Via the Terminal app, I can ping other devices on the network. Sailfish browser, Weather and Store apps cannot connect to the Internet even though there is a valid wi-fi connection.

I have tried this with other devices (laptop, other Android device) on the same network and the Internet connection is established successfully.

I have removed the wi-fi networks from the phone (via Forgetting), and have restarted the network subsystem via Utilities several times. I have rebooted the phone. I still have the same problem.