Ask / Submit
4

[3.0.0.5] Browser not open new tab

asked 2018-11-07 19:13:06 +0200

WilbertS gravatar image

If I have browser already open and I click URL on external app, focus moves to browser but URL is not opened; not in existing tab or new tab (as expexted).

edit retag flag offensive close delete

Comments

1

What app? It works for me with mail app.

Mohjive ( 2018-11-07 21:00:15 +0200 )edit

I have the same problem, also with email-app: when i follow a link in email-app and browser is already opened, browser appears but it doesn't open the link. If i close the browser and click on a link in email-app, browser opens and loads the linked page.

pvcn ( 2018-11-07 21:12:26 +0200 )edit

No matter from what application. Tried email, Sailorgram and Piepmatz, always the same.

WilbertS ( 2018-11-07 21:32:51 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2018-11-08 07:21:35 +0200

pvcn gravatar image

For me, it worked to remove all files from ~/.local/share/applications and reboot the phone. (Thanks to Leszek for this hint!).

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

That did the trick, thanks! Did you use Mimer application to change default browser? I wonder if that messed up this?

WilbertS ( 2018-11-08 18:52:51 +0200 )edit

@WilbertS Yes and No. Somehow Default Browser changed from Jollas Browser to Webcat. I used Mimer than to change Default Browser back to Jolla's then, afterwards the problem occured. Don't know if the update to SFOS3, a Webcat-Update or Mimer App caused the Problem. Leszek, the Guy who makes Webcat and Mimer than gave me the hinthow to solve the Problem.

pvcn ( 2018-11-08 19:09:21 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2018-11-07 19:13:06 +0200

Seen: 222 times

Last updated: Nov 08