We have moved to a new Sailfish OS Forum. Please start new discussions there.
2

bug: after reboot android apps have no connection

asked 2014-02-17 15:44:17 +0300

chemist gravatar image

updated 2014-02-17 17:48:29 +0300

I had to reboot the device after the connectivity bug hit me. First attempt to go online with an android app failed, sailfishos was fine, all android apps I checked were unable to connect to their servers so I checked again by pinging a website - worked.

Stopping aliendalvik.service and starting an android app that needs internet from the start worked out.

Was the first time this occurred to me but from reading other reports about alien-dalvik loosing connection this might be not only a temporary hick-up.

So now it is gone completely and killing alien-dalvik hit another bug (black screen green flashing led) I uninstalled android support and reinstalled, after reboot still no connection.

edit retag flag offensive close delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2014-02-17 21:52:36 +0300

chemist gravatar image

I fixed the problem by removing all android apps (including android compatibility) from the device, reboot and install back. Killing alien or reinstalling it did not help anymore. Now all apps have connection again and I have an Upgrade notification to 1.0.3.8...

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Was it affecting both your WLAN and 3G/4G connection or only one of them? My problem is that my Android apps have connectivity when I'm using 3G/4G but not when using WLAN. To make it more complex, Android Skype works with WLAN but all the other Android apps return some connection errors.

chinauser ( 2014-07-21 10:32:34 +0300 )edit
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2014-02-17 15:44:17 +0300

Seen: 212 times

Last updated: Feb 17 '14