Ask / Submit
9

MMS reception is now impossible [answered]

asked 2014-12-01 16:11:29 +0300

Cyrillin gravatar image

updated 2014-12-06 00:18:17 +0300

pulsar gravatar image

Without making anything or installing anything, I can send some MMS but I can not receive anymore any MMS.

I made a factory reset and reinstalled also my Warehouse, Android comaptibility, etc. = it do not work better...

I made a new factory reset without Warehouse or Android = nothing better...

I put my Sim card in my Nokia E6 = I received my MMS ...

I controled the setting for receiving MMS = nothing changed...

Is anybody is having any Idea ?

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by eric
close date 2015-01-12 12:17:54.655031

Comments

Follow the steps described here, especially the 3rd point, and let us know if you have any relevant info in the logs.

Sthocs ( 2014-12-01 16:25:05 +0300 )edit
1

What is your operator ? I have the same issue since a few day. Operator Sosh (Orange) France. I can send MMS but i don't receive MMS. Strange. I contacted the Orange customer service this morning, they don't know.

Cl2ment ( 2014-12-01 17:36:39 +0300 )edit

As-tu essayé de regarder les logs en suivant ce qui est décrit dans le lien que j'ai mis ?

Sthocs ( 2014-12-01 17:48:33 +0300 )edit

Oui, j'ai essayé mais je suis pas assez pro et ai donc renvoyé les infos au lien que tu m'a indiqué!

Yes i'm also with SOSH ! here seems to be a link !

Cyrillin ( 2014-12-01 18:27:42 +0300 )edit

Merci Sthocs pour ton aide. J'ai fait les logs avec vkat en m'envoyant un MMS. Il y a bien toute une série de logs pour l'envoi mais sur la réception je vois rien. C'est bizarre que ce soit que des abonnés Orange qui soit touchés, non ? et puis tout marchait bien et d'un coup plus rien. Ils ont du changer quelque chose sur leur serveur. Après mon contact avec Orange, vu qu'ils n'ont pas pu résoudre le problème un technicien doit me rappeler. A suivre ...

Cl2ment ( 2014-12-02 00:42:20 +0300 )edit

4 Answers

Sort by » oldest newest most voted
5

answered 2015-01-12 12:10:23 +0300

slava gravatar image

A few tips and tricks:

  1. Double-check MMS settings. They may have been overwritten by the operator by means of OTA provisioning. Watch for octal numbers in the MMS proxy IP address (010 means 8, not 10)
  2. If MMS reception works but sending doesn't, check if you recently increased the MMS maximum message size in Settings -> Apps -> Messages; if so then try reducing it
  3. If automatic download stopped working but manual download still works, open Settings -> Apps -> Messages, uncheck "Download MMS automatically" and check it again. That should fix it. This is a known bug in update10
  4. If your operator is Free (France) try entering 212.27.40.225 as MMS proxy address
  5. If your operator is SFR (France) then download "Advanced MMS Settings" app from the Jolla store and change User-Agent and User-Agent profile settings from Jolla to iPhone. Then complain to SFR :)
  6. If none of the above helps, then download "MMS Logger" app from the store, run the app, reproduce the problem, select "pack and send" from the pull menu and follow the instructions.
edit flag offensive delete publish link more

Comments

@1: this was not the error in my case. I simply removed leading 0's and it worked.

lakutalo ( 2015-01-26 17:40:46 +0300 )edit

@5 worked fine

elvisplatini ( 2015-05-06 23:29:03 +0300 )edit
1

answered 2014-12-05 17:56:14 +0300

Cyrillin gravatar image

et malheureusement, ... comme vous :( ...

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I received some remarks about this very french subject. It seems that we are mainly french people with this problem (with Sosh/Orange).

Be inform that my mms-log file was send to Jolla today.

I will inform you all asap in case of helpfull informations.

Cyrillin ( 2014-12-09 12:54:05 +0300 )edit

this morning I send an mms to me and I receive it ! I ask a friend to send me an mms and I receive it ! So I hope the problem is resolved. Note: I have not explanation from Orange or Jolla, so I have no details on the resolution of the problem.

Cl2ment ( 2014-12-10 13:08:43 +0300 )edit
1

answered 2014-12-07 14:55:02 +0300

kayoux gravatar image

même si ça ne résout pas le problème, la solution est peut être de changer d'opérateur, si sosh ne réussit pas à identifier ce qui empêche la réception de mms. puisque visiblement le problème viens de chez eux.

edit flag offensive delete publish link more
-1

answered 2014-12-03 12:26:46 +0300

Cyrillin gravatar image

Solution trouvée par Orange Sosh

L'adresse de Proxy était devenu 192.168.010.200 . Alors devenue toute seule comme ca?! c'est a n'y rien comprendre!

Remodifiez en 192.168.10.200 comme initiallement indiqué. Ca semble refonctionner...

Au plaisir!

edit flag offensive delete publish link more

Comments

J'ai le même problème avec Orange/Sosh et le proxy n'a pas changé. Je viens de faire plusieurs tests mais aucun MMS de reçu jusque là.
[Edit] Je viens à l'instant de recevoir mes MMS de tests. Je suppose que le problème est réglé, va savoir comment.

Mumu ( 2014-12-03 16:28:15 +0300 )edit

Yes, MMS is ok for me too. Salut pour moi aussi ça remarche depuis ce matin.Je pense pas que c'était ça, car de mon côté j'ai toujours eu l'adresse en 192.168.10.200, vérifiée plusieurs fois. Je penche plus pour : Orange avait supprimé/oublié le Jolla de leurs paramètres et après nos retours ils l'ont remis. Bref ça remarche mais on sera jamais vraiment pourquoi.

Cl2ment ( 2014-12-03 20:08:34 +0300 )edit

Salut, cela ne remarche tjs pas chez moi :-(, et j'ai tjs eu la "bonne" adresse de Proxy... Un technicien d'Orange doit me rappeler.

A+

Raff ( 2014-12-04 17:12:49 +0300 )edit

Salut, la réception a remarché hier, mais aujourd'hui ça ne marche plus ! je les avais contacté lundi et un technicien devait me rappeler d'ici 5 jours. J'attends toujours ! Bref on se tient au courant. Qu'est que cela a donnée du côté de Jolla pour ceux qui les ont contacté ?

Cl2ment ( 2014-12-04 19:33:38 +0300 )edit

même chose pour moi. mais si le problème provenait de jolla, je ne m'explique pas comment la réception aurait fonctionné une journée (j'ai toujours eu la même adresse de proxi).

kayoux ( 2014-12-05 13:59:06 +0300 )edit

Question tools

Follow
5 followers

Stats

Asked: 2014-12-01 16:11:29 +0300

Seen: 2,192 times

Last updated: Jan 12 '15