Ask / Submit
41

LPM (Low Power Mode) breaks Lock-/Homescreen in 2.0.4.13 [released]

Tracked by Jolla (In progress)

asked 2016-10-07 11:43:21 +0300

tobru gravatar image

As discussed in https://together.jolla.com/question/147360/homescreen-crash-in-20413-jolla-c/, the LPM mode ("mcetool --set-low-power-mode=enabled") breaks the Lock-/Homescreen. This is so sad as this is a real great feature (I loved it most on my Nokia N9). Hopefully this gets fixed for the final 2.0.4 release.

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "released in a software update" by nthn
close date 2016-11-29 03:18:36.413983

Comments

1

what is the function of LPM exactly please?

cemoi71 ( 2016-10-07 12:28:13 +0300 )edit

@tobru thank you very much for your answer. With it i found an other link of a french blog site which talk about it.
http://jollafr.org/tuto-activer-le-lpm-glance-screen-sur-le-jolla/

cemoi71 ( 2016-10-07 13:22:16 +0300 )edit
1

It works for me... I had LPM activated before upgrade and it still works. I use the Jolla 1.

Yo ( 2016-10-09 14:44:23 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
30

answered 2016-10-09 21:04:03 +0300

spiiroin gravatar image

updated 2016-11-01 10:29:39 +0300

There is already an internal bug ticket for this issue.

So far it seem that the issue occurs only in Jolla C and AquaFish phones.

While it can be reproduced quite reliably, it would be nice to know if it has occurred to anyone before upgrading to 2.0.4.

EDIT:

I found probable reason for the breakage. Affects Jolla C, Aquafish and Turing phones (and probably all community ports that use the same qt5-qpa-hwcomposer-plugin variant as those do) with sfos 2.0.4.

EDIT2:

Fixed in: qt5-qpa-hwcomposer-plugin >= 5.6.2.0

EDIT3:

The fix is scheduled to be included in 2.0.5 upgrade.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

It was working perfectly on my jolla C during the last two months. I encountered this bug just after the 2.0.4 update. I had to disable LPM and to wait for a fix. Good to hear that there is already an internal ticket for that!

sausset ( 2016-10-09 22:10:03 +0300 )edit
1

Worked for me with <2.0.4 (JollaC)

cy8aer ( 2016-10-09 22:16:10 +0300 )edit

Seems to affect Nexus5 too?? http://talk.maemo.org/showthread.php?t=97647&page=13

UPDATE: Wrong thread in tmo. Just ignore this message.

cy8aer ( 2016-10-09 22:17:54 +0300 )edit
1

Great to hear! Enabling LPM was one of the first things I did after unpacking Jolla C and since then it worked great, until the upgrade to 2.0.4.13

tobru ( 2016-10-09 23:12:58 +0300 )edit

I had this with 1.0.2.51 on Moto G (falcon). Could be different bug, but symptoms were same and it was cured by disabling LPM.

Manatus ( 2016-10-09 23:32:17 +0300 )edit
3

answered 2016-11-28 16:38:25 +0300

cuh7b5 gravatar image

2.0.5.6 early release update seems to solve the problem on Jolla C.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

Same here.

sausset ( 2016-11-28 16:39:39 +0300 )edit

Question tools

Follow
11 followers

Stats

Asked: 2016-10-07 11:43:21 +0300

Seen: 1,527 times

Last updated: Nov 28 '16