Ask / Submit
7

Jolla C play sound through speaker with headphones connected

asked 2017-01-24 18:13:51 +0300

sponka gravatar image

updated 2017-01-30 11:31:00 +0300

jiit gravatar image

Hello,

recently my Jolla C behaves strange -- If wired headphones are connected device itself still play sound through bottom speaker, although with much lower volume.

I tried various headphones to eliminate possible problem(s) with them and it seems it's indeed problem with device.

Anyone else experiencing such issue? Any advice/solution?

edit retag flag offensive close delete

Comments

I have the same problem. I got it with the latest system upgrade.

roham ( 2017-01-24 20:04:36 +0300 )edit

@rgrnetalk -- I just smiled when I read your suggestion, but tried (why not, after all :)

To my surprise it's working -- booting device with headphones and than unplugging/plugging doesn't cause device to play through speaker. Thanks!

Is that known bug? Anything to report?

@roham -- I suspect this too, although I can't point to specific update as it's been quite some time since I used headphones.

sponka ( 2017-01-24 20:40:49 +0300 )edit

I have had this situation a long time ago... I think it has to do with closing the music app with headphone plugged in, but I could not really reproduce the situation.

rgrnetalk ( 2017-01-24 22:52:46 +0300 )edit

@sponka not just Jolla C the Intex Aquafish phone does the same, a buzzing sound prior to playing music over headphones, a clicking sound on speakers, other ransom occasional sounds through ear speaker.

DarkTuring ( 2017-01-30 01:36:49 +0300 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2017-01-24 18:55:11 +0300

rgrnetalk gravatar image

you could try to plug head phone in, then restart the device. When the phone restarts: unplug headphone... (wild guess...;)

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

This works on the aquafish too. Thanks. Is there a way to raise this with the developers for a bug fix?

stevexley ( 2017-02-25 08:41:40 +0300 )edit

Same for me on Intex Aqua Fish when I tried to connect Intex to my car via cable (AUX). Speaker was still running.

I wonder if I can use some CLI command for this. Should be some setup of pulseaudio right?

tom.i ( 2017-04-20 19:05:59 +0300 )edit

What seems to work, too, is to unplug and replug the headphones while playing music. Anyway, it's sad to hear no word from Jolla Oy.

V10lator ( 2017-08-02 14:02:00 +0300 )edit
0

answered 2017-10-09 19:32:00 +0300

pisarz1958 gravatar image

updated 2017-10-09 19:33:48 +0300

This bug happened to me today (to people who commuted with me and had to listen to world's end girlfriend really loud, I'm sorry), bumping up. I wanted to attach logs, but I rebooted my phone BEFORE I thought about that. I realized that something was wrong after trying to make a call, I couldn't hear anything through headphones during the call.

edit flag offensive delete publish link more
Login/Signup to Answer

Question tools

Follow
2 followers

Stats

Asked: 2017-01-24 18:13:51 +0300

Seen: 410 times

Last updated: Oct 09 '17