Ask / Submit
0

[Sailfish X] Alien Dalvik/ Android Support - cant turn off [answered]

asked 2018-04-21 10:57:54 +0200

Marold gravatar image

updated 2018-04-21 10:59:21 +0200

Hi fellow Sailors ! Recently I have bought second Xperia x For sailfish this time I have myself switched from Jolla Phone (had hardware related problem) I have bought license again and flashed with files I already Had on my computer. Then after all I updated sailfish X to 2.1.4.14 and noticed some problem. When I originally flash xperia x for my mother I have added quick action to turn off dalvik (various reasons) and it works. I did the same on my Xperia X and Sailfish wont stop dalvik ! When I want to stop alien dalvik it simply gets restarted and then is still on. I cant turn it off like I did on Jolla Phone using.killdroid app or even on my moms sailfish x (she havent updated yet so I dont know if this will stop.working on her device as well) Please advise me how to make it work again :) thanks mates !

edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "the question is answered, an answer was accepted" by olf
close date 2018-04-22 04:44:07.565170

Comments

On my SailfishX on 2.1.4.14 it ssems to work, at least from alien control in settings. Since last update I need to stop alien dalvik everytime it is not needed, because it causes 100% CPU usage under unkown circumstances and so a massive battery drain.

SaimenSays ( 2018-04-21 11:10:30 +0200 )edit

Unfortunately I can't help - just want to add that it also works for me on my Xperia X with the latest available Sailfish OS version.

molan ( 2018-04-21 13:13:27 +0200 )edit

Damnn so what You guys are using to shut dalvik for good ? Write me a path, I will try it and maybe will look for some command to set this off :( I dont know why its such a problem suddenly :/ my last try will be Jolla support I guess they will know whats going on :) edit: I have tried systemctl stop aliendalvik.service and also it gets restarted afrer a second or two ;(

Marold ( 2018-04-21 13:49:38 +0200 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
5

answered 2018-04-21 23:35:31 +0200

olf gravatar image

updated 2018-04-22 23:46:30 +0200

@Marold, if you are using jakibaki's Patch "Back-Button Gesture for Android-Apps", you are likely experiencing this issue.

P.S.: This is fixed in "Back-Button Gesture for Android-Apps" v1.0.3 (2018-04-22).

edit flag offensive delete publish link more

Comments

3

I fixed that issue a few minutes ago and will push the new version as soon as the pm-webstore goes back online :)

jakibaki ( 2018-04-22 12:03:30 +0200 )edit
0

answered 2018-04-22 04:18:48 +0200

Marold gravatar image

@olf answered my question Thank You so much it helped like a charm ! I thought it is some other problem completely forgot about this patch I installed just from curiosity !

edit flag offensive delete publish link more

Question tools

Follow
3 followers

Stats

Asked: 2018-04-21 10:57:54 +0200

Seen: 511 times

Last updated: Apr 22 '18