Wi-Fi Connection but no Internet

asked 2019-04-08 04:33:22 +0300

jimjamz gravatar image

updated 2019-04-08 09:54:32 +0300

jiit gravatar image

I'm using an Xperia X. Since moving to a new location, I have connected to a couple of wi-fi networks successfully (Terminal shows me a valid ip address), but there is no connection to the Internet via native or Android apps. Via the Terminal app, I can ping other devices on the network. Sailfish browser, Weather and Store apps cannot connect to the Internet even though there is a valid wi-fi connection.

I have tried this with other devices (laptop, other Android device) on the same network and the Internet connection is established successfully.

I have removed the wi-fi networks from the phone (via Forgetting), and have restarted the network subsystem via Utilities several times. I have rebooted the phone. I still have the same problem.

edit retag flag offensive close delete

Comments

Has anyone experienced a similar problem? Can anyone offer any troubleshooting options to help solve the issue? Is there a setting on the router itself, that perhaps is not compatible with our SailfishOS devices?

jimjamz ( 2019-04-12 01:56:36 +0300 )edit

Hi! I have a similar problem on my Sailfish X (3.0.3.10) . I can connect to any wifi, but after some time It loses connectivity to internet. Local network still works. Then I reconnect to that wifi ap and everything works again. It happens on any wifi...tested! Anyone is experiencing this? Thanks!

jem555 ( 2019-07-08 16:00:01 +0300 )edit

Read my follow-up post here.

Since I have reverted back to Sony's latest Android 8.1 Xperia X image, I have had no further Internet issues. Now, when I connect to any Wi-Fi, I have a fast and stable Internet connection. I persevered with Sailfish OS from April to June, trying over 50 different Wi-FI connections in many different locations. None of them gave an Internet connection during my stay here in Asia Pacific. I tried flashing multiple different Sailfish OS versions, to no avail.

I will consider flashing Sailfish OS again later this month before I leave Asia Pacific, as a test, just to see if the Internet connection can work before I leave, then see what happens with that resulting image when I arrive in Europe and if the result is any different.

jimjamz ( 2019-07-09 14:39:58 +0300 )edit