Ask / Submit
49

[Wiki] 1.1.0.38 first hiccups some hics in 1.1.1.26 [not relevant]

asked 2014-10-22 20:22:35 +0300

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

updated 2015-01-11 00:54:04 +0300

ralooyar gravatar image

After upgrading to 1.1.0.38 I found two hiccups with some of my daily used apps:

  • Old OwnCloud CardDav Accounts are now shown as Yahoo! accounts (see separate question)
  • New CalDav account from Owncloud works (including repeating dates)
  • CardDav can be created but I am not sure where the data goes - UPDATE: Does carddav have any sense? Update again: For owncloud: I now

    just edited server settings: https://myserver.de/owncloud/remote.php/carddav/addressbooks/myuser/contacts disabled CalDav

    Then I can see the following connections on my owncloud web server:

    /owncloud/remote.php/carddav/addressbooks/myuser/contacts 207 454

    /owncloud/remote.php/carddav/addressbooks/myuser/contacts//owncloud/remote.php/carddav/principals/myuser 404 256

    Hey - the second one should look like

    /owncloud/remote.php/carddav/principals/myuser

    so it is creating a double entry. --> Bug still in 1.1.1.26!

  • After boot: You can see icons but when starting an app the desk is hanging for some seconds. I am not sure if the system hung just after showing the screen before
  • Settings > System > Backup window doesn't open at the top pulley menu but within the middle of the screen
  • It seems that many apps has problems to show from the top pulley menu correctly
  • Quickddit now shows 'Viewing a single comment's thread under every post you open
  • Xmpp-account: after driving to work between two cities (with german 3rd world gsm infrastructure - sometimes 3g sometimes 2g most times nothing) and reaching the work's WLAN I found a message that I have to change my xmpp credentials. Canceled this and reconnected via the message field pulley "Statusinformationen". This never happened before
  • also MeeRun is not starting anymore :(
  • Documents: You are able to activate the pulley menu just with zooming in/out (in a pdf document) and you will feel & hear the pulley menu selection sometimes
  • Web view in Tidings RSS feed reader & in TJC app unable to load web pages
  • Loading animation is a bit quirky. Sometimes it speeds up a little bit.
  • The clipboard- and fastscroll-funktionality is breaking really often and you have to reboot
  • You are unable to use the peek/ swipe gesture if you are at the settings/sharings window while the automatic 'Bluetooth will be disabled in xy sec.'-prompt is shown (e.g. after sending a pic from gallery)
  • qtransmission has now unusable buttons (displayed buttons are not where you have to touch) @Nieldk
edit retag flag offensive reopen delete

The question has been closed for the following reason "question is not relevant or outdated" by nthn
close date 2018-05-03 23:43:43.222716

Comments

4

Meerun: doesn't start.

tmy ( 2014-10-22 20:45:11 +0300 )edit
2

damn you are right. Meerun isn't working for me either :/

Whippler ( 2014-10-22 20:57:34 +0300 )edit
1

Maybe this is an Qt5 issue?

cy8aer ( 2014-10-22 21:08:11 +0300 )edit
2

Patchmanager doesn't work :-(

Slawek ( 2014-10-22 21:12:01 +0300 )edit
12

Same, patch manager not working. This 4x6 launcher looks awful and clock too big when there is no date on top of it :)

But seriously, biggest problem in this update is those accept/cancel-buttons which doesn't show how "deep" you are anymore. It shows only if there is page in left or right but not that there is 4 pages on left.

Jesse ( 2014-10-22 21:27:10 +0300 )edit

35 Answers

Sort by » oldest newest most voted
3

answered 2014-10-22 22:48:05 +0300

Sailor gravatar image

updated 2014-10-24 23:01:15 +0300

Pebbled is broken and does not start anymore.

It's fixed!!! https://github.com/smokku/pebble/pull/24

edit flag offensive delete publish link more

Comments

2

There's an issue open: https://github.com/smokku/pebble/issues/23

Niko ( 2014-10-22 23:59:43 +0300 )edit
1

It's fixed https://github.com/smokku/pebble/pull/24.

Sailor ( 2014-10-24 23:01:30 +0300 )edit

Seems to work, thanks :)

Niko ( 2014-10-24 23:38:01 +0300 )edit

Just released pebble 0.13 for Sailfish OS 1.1.

smoku ( 2014-12-23 20:25:23 +0300 )edit
3

answered 2014-10-22 23:11:24 +0300

leszek gravatar image

Jolla Filemanager and LLsVideoPlayers FileManager capabilities are gone as it seems.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

File Manager APPARENTLY disappeared, however still accessible through Quick Launcher, which restored the icon.

objectifnul ( 2014-10-23 12:11:19 +0300 )edit

Yeah but does it work for you ? I guess the Mer.Cute bindings were removed (not compiled for Qt5.2)

leszek ( 2014-10-23 12:16:02 +0300 )edit

Ok checked it again. Seems like cutes-js was not compiled against qt 5.2 which causes this issue. I hope it will be compiled against it.

leszek ( 2014-10-23 12:52:37 +0300 )edit

Updated LLsVideoPlayer to use native VideoPicker for now: https://openrepos.net/content/llelectronics/lls-video-player

leszek ( 2014-10-23 14:53:56 +0300 )edit
3

answered 2014-10-28 21:44:42 +0300

NiklasW gravatar image

Two times I have now faced a freeze of the UI on incoming call. Last time I managed to get to the cover screen visible but swiping the cover to answer required multiple times before answering happened.

edit flag offensive delete publish link more
2

answered 2014-10-25 21:27:46 +0300

Makeclick gravatar image

Facebook working very well on browser on 1.1.0.39, but some problem.. Textboxs not know if you try to write (pic) and try to erase one letter.

Hit me

edit flag offensive delete publish link more
2

answered 2014-11-06 13:42:40 +0300

zlatko gravatar image

When importing contact from .vcf file, import will fail if People application is not open. If People application is open import is OK.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

@zlatko May I ask why you are not just update the wiki but write an answer every time? :D

Alex ( 2014-11-06 20:10:32 +0300 )edit

I do it so people can comment and see if this really a global issue or only my device is affected.

zlatko ( 2014-11-06 23:48:56 +0300 )edit
1

answered 2014-10-23 11:13:44 +0300

jolladiho gravatar image

FBReader: Library no selection possible, after leaving the Library it crashes.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

2

Thanks for the report. I will update it in two weeks when sdk is updated and FSCONS is over so I will have some time.

ljo ( 2014-10-23 18:19:10 +0300 )edit

The library listing is now fixed.

ljo ( 2014-10-30 02:48:54 +0300 )edit
1

answered 2014-10-23 12:20:31 +0300

zlatko gravatar image

updated 2014-10-23 14:28:05 +0300

EDIT: As it is evident from the comments below - issue is with manually added config files for WPA2 secured networks. After commenting these config files SIM card is able to register to service.

After installing Uptade9, all was OK at first. Then I had to reboot Jolla. After reboot the device does not register to mobile network. I have tried numerous reboots, stopping and starting ofono.service, deleting entirely the content of /var/lib/ofono/, inserting different SIM card. State is always "Registering". After reboot always 2 directories are created in ofono dir: number and number-1. After stop-start ofono device does not discover SIM card, I need to reboot Meanwhile Wi-Fi is not working as well. I have 2 manually added files to connman.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

Just check out this answer/ Workaround :)

Alex ( 2014-10-23 12:46:54 +0300 )edit
1

@Alex Thank you - I will try it. But my MAIN issue is that currently I do not have any telephony services working - my SIM is not registered on network.

zlatko ( 2014-10-23 12:50:45 +0300 )edit

after removing my manually edited /var/lib/connman/wifi_eduroam.config telephony service works again, before i had the same issue

till ( 2014-10-23 13:08:28 +0300 )edit
1

@zlatko As I understood it from the comments of Uitukka release notes it is also caused by this issue. Try to remove your WPA2-configs from /var/lib/connman/ (you won't be able to use your WPA2-WIFIs anymore and it will cause issues after putting your configs back to the place again) or just install the fixed rpm to be able to use your WIFIs as before Uitukka.

Alex ( 2014-10-23 13:10:45 +0300 )edit
1

Thank you @Alex and @till - commenting manually created WPA2 configs fixed my issue with SIM card not being able to register to network. It will be good if a sailor comments on the probable issue if using the mer repo connman package.

zlatko ( 2014-10-23 14:25:51 +0300 )edit
1

answered 2014-10-23 21:11:48 +0300

carmenfdezb gravatar image

updated 2015-12-05 17:09:04 +0300

Browser isn't working properly: displays blank page on some websites. For example, the browser displays blank page on the website of my bank, however it's worked fine before update

EDIT: it's fixed in 2.0.0.10

edit flag offensive delete publish link more

Comments

1

Try deleting the cache. It helped for webcat maybe it also helps for Sailfish-Browser.

leszek ( 2014-10-23 21:48:11 +0300 )edit

Thank you for your answer. I did it, but it doesn't work

carmenfdezb ( 2014-10-23 22:19:38 +0300 )edit

@carmenfdezb what's the url for your bank?

tigeli ( 2014-10-26 01:05:18 +0300 )edit

IngDirect->Customer area

carmenfdezb ( 2014-10-26 01:35:54 +0300 )edit
1

@carmenfdez I forwarded the problem to our browser team.

tigeli ( 2014-10-26 12:43:06 +0300 )edit
1

answered 2014-10-23 21:14:33 +0300

nthn gravatar image

ownKeepass crashes when trying to search: https://github.com/jobe-m/ownkeepass/issues/70

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I can confirm this.

jolladiho ( 2014-10-23 21:30:50 +0300 )edit
1

I fixed this and a new version (1.0.21) is already available in warehouse. For some unknown reason ownKeepass disappeared from the Jolla store. Sailors are working to find the bug in the backend of the store to get the app listed again.

jobe-m ( 2014-10-31 22:25:04 +0300 )edit
1

answered 2014-10-25 20:40:15 +0300

leszek gravatar image

I am not sure if its a bug or a feature or if it should be configurable somewhere in the settings but I noticed that there is no RemorsePopup anymore when on notification screen (swipe from down to up) and choosing clear notifications. It was there before with 1.0 (was introduced by some update I think 7 or 8)

I personally don't miss it honestly but I just noticed it.

edit flag offensive delete publish link more

Question tools

Follow
16 followers

Stats

Asked: 2014-10-22 20:22:35 +0300

Seen: 9,459 times

Last updated: Dec 05 '15